Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mik azok az alapanyagok,...

Mik azok az alapanyagok, amelyekből minden háztartásban mindig lennie kell?

Figyelt kérdés
Olyanok, amik ha már vannak otthon, el lehet belőle főzőcskézni egy hónapig. Viszont nem csupán krumli-tészta-főzelék kajákat.
2014. dec. 9. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Liszt, cukor, rizs, só, krumpli, tojás, tészta, zsír, olaj, vaj, füstölt szalonna, zsemlemorzsa, hagyma, fokhagyma, lekvár, kolbász, lecsókonzerv, szardínia, méz, /fagyasztóban: darált hús, csirkemell filé, halfilé, leveles tészta/, sajt, alma, citrom, dió, mák, mustár, torma, élesztő, sütőpor, mazsola, tea, fűszerek

Egy pizzát bármikor percek alatt be lehet gyúrni...

2014. dec. 9. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Krumpli,

Tojás,

Tej,

Só,

2014. dec. 9. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
61%
Az elsőt kiegészítve: csirkecombok, disznó és marhahúsok, természetes fűszerek, tej, tejföl, túró, kész tészták, vaj, sütőmargarin, pudingpor, sütőpor, szódabikarbona, élesztő (fagyasztani is lehet)
2014. dec. 9. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
61%

Lecsókonzerv és szardínia csak akkor, ha szeretitek.

Savanyított káposzta, sűrített paradicsom, savanyú uborka, és mindenféle mirelit zöldség. Házi füstölt kolbász, sonka.

2014. dec. 9. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Sör, bor,pálinkát.
2014. dec. 9. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
69%

1-őt és 3-at kiegészítve: elálló (egy hónapig legalábbis biztos elvannak) zöldségek és gyümölcsök (pl télen: káposzta, sütőtök, cékla, karfiol, répa, fehérrépa, fekete retek, padlizsán is akár stb. gyümölcs: alma, narancs, mandarin, grepfruit, körte) Ezek főelék és levesalapok lehetnek, meg hát egészséges, ha nyersen fogyasztasz vagy savanyúságot készítesz belőle...

Alapéllmiszereken felül ezekre gondolj még. meg nem tudom írták-e már, de savanyúságok is jól jönnek (savanyúkáposzta, savanyúuborka).


A mindig lennie kell azonban ennél szűkebb kör, de nagymamám idejében a kamrában minden volt, amit itt az eddigiek fölsoroltak :-), olcsón apiacról vette és ügyesen, változatosan kombinált mindent, na meg persze jó kamrája volt. Ja és tyúk is jó, ha van a háztartásban mindig :- minden napra friss tojás elvén, ha meg elfelejt tojni levágod a szobában és készítesz tyúkhúslevest:-D (hülye humorért nem ér lepontozni:-))

2014. dec. 9. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
34%

1+3+4+6-os

A kérdés vége: "mindig lennie kell?"

és nem:

mi minden lehet?

Föleg az "alapanyagokat" kérdezi.

2014. dec. 9. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
60%
Utolsó: ezeknek mindig lennie "kell", azaz célszerü, ha vannak otthon, mert különben nincs értelme a kérdésnek, ugyanis ez is szerepel benne: "Olyanok, amik ha már vannak otthon, el lehet belőle főzőcskézni egy hónapig. "
2014. dec. 9. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
30%

Ez nagyon változó lehet, általánosságban valóban azok az alapvető élelmiszerek, amiket a korábbi válaszolók felsoroltak, de pl az én háztartásomban évek óta nincs se liszt, se cukor, se zsír, se napraforgóolaj.

Helyette van zabpehely, durumtészta, rizs, olívaolaj, sárgarépa, lilahagyma, kukorica- és csicseriborsó konzerv, alma, 10%-os főzőtejszín, joghurt, édesburgonya, sajt, sovány húsok és sovány felvágottak, mélyhűtött zöldségkeverékek, citrom, narancs.

Én ezekből főzök hónapról-hónapra, persze 1-1 fogáshoz kiegészítem őket más dolgokkal is, de a fenti élelmiszerek állandó tagjai a konyhának.

(tudom, nem ez az átlag, én inkább csak érdekességképpen írtam ezt le)

2014. dec. 9. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez nagyon változó! Számomra pl. friss vagy elrakható zöldség, mint pl. burgonya, répa, borsó, babfélék, hagyma, fokhagyma, padlizsán, cukkini, paprika, paradicsom, gomba, uborka, zeller, articsóka, avokádó, stb...

Friss szezongyümölcs (igen, sok főétel is lehet gyümölcsös).

Tojás, tej, vaj, sajtfélék, olívaolaj vagy más olajfélék, tejföl és habtejszín.

Van még pl. vadrizs, basmati rizs, teljes kiőrlésű vagy ízesített száraztészták (pl. spenótos, stb.), lencse, stb.


Liszt, só, cukor, fűszerek.


Szóval őszintén szólva nekem a legfontosabbak a zöldségek, utána jön bármi más, tésztát, rizst, lisztet nagyon keveset használunk egyébként is, húst meg szinte egyáltalán nem fogyasztunk, szóval nekem az átlagos tészta-liszt-cukor-kolbász kombináció a listám legalján áll.

2014. dec. 9. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!