Milyen alapanyagok, fűszerek stb. jó ha van otthon mindig, amiből bármikor össze lehet dobni reggelit, ebédet vagy vacsorát?
Zsír, olaj, liszt, só, cukor, tészták, rizs, húsok, zöldségek (mirelit) , sütőpor, élesztő
Fűszerek: pirospaprika, bors, kakukkfű, bazsalikom, majoranna, rozmaring, gyömbér, szerecsendió, tárkony, fahéj, citromfű, menta.
Itt egy hasonló kérdés, ahol sok mindent felsoroltak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
"Monnyuk a mindennapi főzöcskéhez rozmaring meg galanga gyökér helyett én inkább a hagymát meg fokhagymát forszíroznám."
Szerintem a kettö téma nem helyettesíti egymást, a hagyma/fokhagyma mindenhol alapdolog, az elsö valószínüleg kifelejtette.
De ha füszereket nem használ valaki, akkor igencsak unalmas, egyhangú lesz az értendje.
A felsorolásból erősen hiányzik a tojás!!!
Pedig reggelire egy omlett percek alatt készen van, vacsira egy frissen készített bundás kenyér, hasonló valami is gyors és olcsó, egy csésze teával tökéletes!
Még én is úgy tanultam otthon:
kenyér-zsír, krumpli-vöröshagyma, cukor-só, liszt-tojás ha van itthon, aki igazán éhes, nem fog éhen-halni.
Ugyanis ezekből már a paprikás-krumpli, a sült-krumpli tükörtojással, tojásos nokedli, tócsni, krumplis tészta, és még ki tudja, mi mindenféle finomságot lehet összerakni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!