Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A hidegen sajtolt olajok...

A hidegen sajtolt olajok tényleg tartalmaznak egy csomó vitamint meg ásványi anyagot is, vagy az egész csak vakítás?

Figyelt kérdés
2014. dec. 4. 11:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

a Google a barátod

[link]

2014. dec. 4. 11:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, ezeket a népszerűsítő cikkeket ismerem, de valami tudományos vizsgálat alátámasztja?
2014. dec. 4. 11:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A melegen sajtolás sok vitamint, ásványi anyagot tönkre tesz. Ezért hasznosabb a hidegen sajtolt.
2014. dec. 4. 11:48
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Olajok helyett zsírral főzz, mert sokkal egészségesebb és az étel is jobb ízű. A hidegen sajtolt olaj pedig nagyon rossz. Az étel is átveszi a napraforgó stb. szagát Salátába sem jó ízű.
2014. dec. 4. 12:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Felettem lévő, mivel indokolnád azt, hogy a hidegen sajtolt olajok "rosszak" ? Ráadásul a hidegen sajtolt olajoknak van a legjobb ízük a salátákon pl. tökmagolaj.
2014. dec. 4. 12:22
 6/13 anonim ***** válasza:
70%
A zsír természetesen nem egészséges, nem kell a paleo dumának bedőlni, az olajok közül pedig valóban a hidegen sajtolt a legjobb minőségű és a legegészségesebb.
2014. dec. 4. 13:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Vega vagyok, úgyhogy a zsír most nem jön szóba :-)
2014. dec. 4. 15:03
 8/13 anonim ***** válasza:
29%

NEM paleo duma az, hogy a zsír a legegészségesebb, hanem bizonyított tény. Már akkor zsírral főztek, amikor még Szendi nem találta ki a paleo ökörséget.

Lehet, hogy egészségesebb a a hidegen sajtolt olaj a többitől, de amikor azt tettem a salátára, a család nem ette meg, mert annyira rossz ízű volt.

2014. dec. 4. 15:20
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A zsírok egyszerűsítve tényleg jó tápanyagforrások, de táplálkozás/egészség kérdésekben nagyon nagy harcok folynak. Igazából van korrekt, tudományos álláspont, de a hivatalos szervek nem ezt közvetítik.

A növényi olajok nagy része silány, még ha hidegen sajtoltak is. Lehet vannak bennük vitaminok és ásványi anyagok.

Állati zsírok illetve vegánoknál a kókuszzsír fogyasztás például jó energiabeviteli lehetőséget jelentenek.

Egyébként a zsírfogyasztást rég megcáfolt 'bizonyítékok' ellenzik, sajnos anno ezek a téves tanok kerültek be az orvosi képzésbe sőt ma is ezek az elterjedtek, kritikusnak kell lenni ezekben az érzékeny témákban. Érdemes mélyebben foglalkozni az ilyen kérdésekkel, mert könnyen szerezhet fals információkat az ember.

2014. dec. 4. 15:47
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
8 Rengeteg féle hidegen sajtolt olaj van, vegyél egy másikat, én szezámolajat használok legtöbbször, sütéshez pedig napraforgó olajat, de van kb. ezerféle, mondjuk én salátára nem szoktam olajat tenni, szóval nem tudom melyik a legfinomabb rá.
2014. dec. 4. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!