Miben van a legtöbb kalcium?
Spenót, sóska, petrezselyem zöld, banán,
dió, mandula, mogyoró, gesztenye.
Ami nem növényi ugyan, de nem is hús, azok a sajtok.
A sajtokban nagyságrendekkel több a kalcium, mint akármilyen növényben.
Ja és még annyi, hogy sajtot se ehet, ha tej/laktózérzékeny.
Kb. ezek azok, amiket felsorolt, googleben is rá lehet keresni. :) Vagy vegyél tablettát
az nem lényeg, hogy szintetikusan van-e előállítva, vagy természetes, mivel megvan a képlete, ha ezt sikerül előállítani, akkor ugyanazt az anyagot kapjuk.
ezt pl. a c-vitaminra értem, mert az aszkorbinsav az aszkorbinsav, megvan a képlete C6H8O6.
a lényeg a felszívódásban van. a kalcium esetében a glükonát forma hasznosul a legnagyobb mértékben, de sok termékben az oxid forma van jelen, ami nem annyira hatásos.
felhalmozódni csak a zsírban oldódó vitaminok tudnak, de ami hipervitaminózis csak extrém magas dózisok hosszú távú szedésével következhet be.
a legjobb ár/érték arányú Ca kiegészítő szerintem [link]
növényekből is juthatsz kalciumhoz, sokat tartalmaznak a hüvelyesek, a spenót, brokkoli és a káposzta. ezekkel az a probléma, hogy olyan vegyületekkel vannak együtt, amelyek csökkentik a kalciumfelvételt, tehát nem hasznosulnak jól.
pedig ebben a termékben kelát formában van a kalcium...
akkor egyél magvakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!