Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Melyik ásványvíznek a legkiseb...

MBS kérdése:

Melyik ásványvíznek a legkisebb az oldott ásványi anyag tartalma? Többet is mondhatnátok.

Figyelt kérdés

2014. szept. 14. 01:15
 1/7 anonim ***** válasza:

-én a múltkor láttam egyet ,szerintem ez a nyerő,ez volt ráírva :

" Alpok Könnye Ásványvíz-Palackozza Kecskemét "

2014. szept. 14. 07:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
csapvíz.
2014. szept. 14. 13:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! A csapvíz jó csak túl kemény ezért nem tudom arra használni amire szeretném.
2014. szept. 14. 15:11
 4/7 anonim ***** válasza:

A csapvíz erre a kérdésre Magyarország legnagyobb részén nem jó válasz. Viszont legalább vicces sem volt.

Bizonyos okból mi is szembesültünk ezzel a kérdéssel és arra jutottunk, hogy azokban az üzletekben ahová járunk a Nestle Vera szénsavmentes ásványvíz felel meg leginkább céljainknak. 162mg/l.

Ha itt tud valaki ennél kisebb ásványi anyag tartalommal vizet, annak én is örülnék, addig a Verát használjuk.

2014. szept. 17. 11:10
 5/7 anonim válasza:

(a kérdésre válaszolva) Ásványvíz grafikon itt: [link]

További infó a témában:

-----------------------

Budapest 13. kerületben 140mg/L CaO van a csapvízben ( [link] Ennél szinte minden ásványvízben több van.

Próbálkozhatsz közkutakkal is: [link]

Furcsállom, hogy az emberek elhitték a reklámot, és azt hiszik, hogy Magyarországon kemény a (csap)víz. Sok-sok országban sokkal keményebb.

Mosáshoz kell a lágy víz, meg egyes kényes halak akváriumába, egészségügyi célból épp a kéményebb víz a jó. Ha nagyon-nagyon lágy víz kell, akkor:

a, gyűjts esővizet

b, vegyél PI vizet (az is csapvíz, csak kiszűrnek belőle sokmindent, és _energetizálják_ bár én ebben egyáltalán nem hiszek)

c, vegyél otthoni vízszűrőt (drága, a betétek rendszeres cseréje is drága, viszont a víz amit ad teljesen ízetlen lesz tőle), és pótold más forrásból a szervezetnek kellő ásványi anyagokat.

2014. szept. 17. 12:22
 6/7 anonim válasza:
RO víztisztítóval 50 mg/liter alatt van
2014. dec. 4. 15:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Az ötösnek a hülyeségét nem tudom honnan vette ,hogy egyészségügyileg kemény víz a jó.

Hát ha vesekövet akarsz akkor tényleg az a jó.

A kérdés meg egy paradoxon ásványvíz ami lágy akkor az nem ásványvíz ,jobban jársz a desztlálóval egyszer kell megvenni.

2014. dec. 6. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!