Van olyan tojásfehérje-helyettesítő, amit fel lehet verni habnak?
Mit szeretnél készíteni? Kapásból nemet írnék, de ha kiderül, miért kérded, talán akad alternatíva.
Ha mondjuk női szeszélyt készítenél, akkor nem nagyon jöhet más szóba.
A nővérem hazalátogat Amerikából, és nem ehet tojásfehérjét. De nagyon szerette a máktortámat, amelynek a következő a receptje:
Máktorta
Hozzávalók:
½ kg darált mák
6 tojás
25 dkg cukor
25 dkg vaj vagy margarin
1 kanál rum vagy aroma
1 citrom
1 csomag vaniliáscukor
2 tábla csokoládé
Tészta:
A tojásokat, cukrot, vajat kikeverjük. Hozzákeverjük a darált mákot, rumot, a citrom levét és reszelt héját, és az egyik tábla csokit kis darabokra törve. Kizsirozott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 40 percig sütjük, alacsony lángon. Közben lehet ellenőrizni fogpiszkálóval, hogy megsült-e.
Töltelék:
Ha kihült, középen elvágjuk, és az egyik felét megkenjük baracklekvárral. Rátesszük a torta másik felét. Egy diónyi vajat meg a másik csokit serpenyőben megolvasztjuk, és rákenjük a torta tetejére. Hütőszekrényben lehütjük (min. 1 óra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!