Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A sok génmódosított élelmiszer...

A sok génmódosított élelmiszertől lehet valami egészségügyi bajom?

Figyelt kérdés
2014. okt. 26. 12:36
1 2
 11/11 anonim válasza:

Te atyaúristen!

És ezzel még dicsekedsz is?

Ilyen marhaság komolyan gondolása után én a helyedben futólépésben azonnal visszaadnám az élelmiszer analitikus képesítésemet! Ami mellesleg nem tudom micsoda, de hogy nem feltételemül ért a dologhoz, az is hót ziher.

Ennyi erővel akár szakács is lehetnél vagy gasztroenterológus, akit a szép neve ellenére egyáltalán nem oktatnak ki e témában, maximum a multik meséjét szajkózza.

Véleményedből ordít a hozzá nem értés, és afféle nihilista konzumbirka elmebaj!

Hasonlóképpen a 9-es válaszoló is.

Mégis ezt a sok marhaságot mire alapozzátok?

Magatok sem tudjátok!


Maga a gémmódosítás az egy nagyon jó dolog. E tudományág (géntechnológia) fejlődését azonban állandóan gátolni akarják különféle vallásos és megélhetési álkörnyezetvédő szervezetek.


És a másik oldalon is nagy baj van, mert az ilyen kutatások sok pénzbe kerülnek az a másik oldalról meg olyan pénzéhes elmebetegek telepedtek rá a dologra, akiket csakis a profit érdekel, és semmi más! Tojnak emberre és istenre egyaránt, beleértve az is, hogy lesz a tőle bajod vagy sem. Így már – nevezzük nevén a dolgot – régen nem génmódosításról van szó, hanem génkutyálásról!

Tessék megnézni például a Monsanto szerint a világ című filmet.


Génkutyulásról van szó, mert azt sem tudják, mit csinálnak!

Nem úgy működik a dolog, mint az be akarják igen gyakran mesélni, hogy kihúzunk a falból egy téglát, egy másikat meg beteszünk helyére! Ilyen süket duma például az, amikor arról hazudoznak, hogy megtalálták a bűnözés, a dohányzás, meg mit tudom én minek a génjét.

A gének sokkal bonyolultabban működnek és a géntechnológia hiába a jövő nagy tudománya, jelenleg még borzasztó kevés ismeretünk van és igen csak gyerekcipőben, jár még!


A dolog működését ahhoz lehet hasonlítani, hogy egy óriási bazilika - ahol belül ráadásul koromsötét van – ajtaján egy igen kis lyukon begurítunk egy golyót! Na vajon hol áll meg? Sikerült olyan helyre gurítanunk, ami megfelel a profit érdekeinknek vagy sem? És az esetek nagy többségében nem! Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy megvizsgálják hogy felvette-e a kívánt tulajdonságot. Ha nem – sok ezer példányt! – megsemmisítik, és csak az egyet tartják meg, ami felvette.

De ez bőven nem elég. Halvány fogalmuk sincs, hogy mi van ott még a sötétben, és amik ott vannak, azok milyen kölcsönhatásban vannak egymással, illetve az új tulajdonsággal.

Véletlenül sincs kellő tesztelés, vizsgálat. És maga a cél sem értelmesen van átgondolva, hogy egyáltalán szükség van-e ilyenre, hanem csakis az számít, hogy a piacon tudnak-e általa profitot elérni vagy sem.

Nem számít a te egészséged, se az ökoszisztéma egészsége! Te vagy pár pénzimádó elmebeteg kísérleti nyula! A következmények pedig lehet akár csak évtizedek múlva, jelentkeznek és akár visszafordíthatatlanok is lehetnek!


És hogy tartósítószer nélkül rosszabb lenne? Kinek? És miért? A pénzimádó idiótáknak lenne egyedül megint kisebb az extra profitja; ha nem lapátolna magába egy átlagos ember évi 40 kiló vegyszert!!! Mert a tartósítást egyéb technológiákkal is meglehetne oldani, (pasztőrözés, hőkezelés, idény termékek fogyasztása, stb.), de az ellentmondana a minél kevesebb befektetés, minél nagyobb haszon elvének! Több munkára, több befektetésre volna szükség, meg jó pár élelmiszernek álcázott szemetet nem lehetne így legyártani!


Minden egészséges, csak mértékkel? Hát menj el Csernobilbe egy kis sugárdózisra rendszeresen; meg ugorj a vonat elé, de le lábat vágasd le, hanem csak egy centis szeletet az ujjadból! Ne ugorj le tizedikről, csak gáncsold el magad, elég ha csak kezedet töröd össze…

Miféle elmebeteg, hazug, álságos, ész nélküli, birka, nihilista, agy nélküli gondolkozás ez?

Igen, annyira egészséges a sok vegykó, meg kihipózott műélelmiszer, hogy egyre több az allergiás, cukorbeteg, csontritkulásos, meg a hasi problémás! Aztán ha hasi probléma, akkor a lódoktor azt fogja rá, hogy Irritábilis Bél Szindrómád van, idegesség okozza; a sarlatán meg azt hogy Candidázisod (ami egy nem létező, kitalált kamubetegség!)


A génmódosított élelmiszerek kapcsán egy komolyabb könyv létezik, tessék ezt elolvasni, innen ingyenesen letölthető:


Pusztai Árpád - Bardócz Zsuzsa: A genetikailag módosított élelmiszerek biztonsága


[link]


És nem mindenféle hozzáértést és értelmet nélkülöző kártékony marhaságot összezagyválni!

2014. nov. 2. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!