Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ricottát honnan lehet tudni,...

Ricottát honnan lehet tudni, hogy jó-e még, avagy megromlott, ha se az ízén, se az illatán nem érződik semmi erre utaló jel?

Figyelt kérdés
Sajnos a csomagolását kidobtam, amikor átraktam üveg tárolóedénybe, és elfelejtettem felírni a dátumát - kb egy hete vettem... szerintetek felhasználhatom még süteménybe, vagy quiche-hez, vagy inkább dobjam ki? /Sajnálnám, mert legalább fél kilónyi.../

2014. szept. 30. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Ki ne dobd. Ha rendben van az íze és az illata, akkor garantáltan jó még.
2014. szept. 30. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, esetleg ha gyakrabban szoktál ricottát használni, tudod, hogy általában hány napig áll el kibontás után? (én ritkán használok, és olyankor azonnal fel is használom, csak most megfeledkeztem róla)
2014. szept. 30. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem ha végighúzod az ujjad a felszínén és nyálkás akkor dobd ki. Ha nem akkor használd fel.
2014. okt. 1. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
neked is köszönöm (mert a zöld kezecske mindkettőtöknek), szerencsére nem nyálkás, és már fel is használtam tölteléknek, teljesen jó lett (és senkinek se lett hasmenése tőle;)
2014. okt. 2. 03:11
 5/5 A kérdező kommentje:
persze nem nyersen használtam fel, hanem quiche-t csináltam belőle, tehát megsütöttem, biztos ami biztos... :)
2014. okt. 2. 03:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!