A méz nem tud megromlani (soha), ez összefügg a százalékos víztartalmával?
Figyelt kérdés
2014. szept. 28. 19:04
1/5 anonim válasza:
A rozsdásodáshoz szükséges a víz és az oxigén. Ha az egyik nincs meg, nem rozsdál. A romlást is így tudom elképzelni. Nincs benne víz, nem tud megromlani. Szerintem így lehet.
2/5 anonim válasza:
egyes, egy iróniajelet odarakhattál volna a kommentedhez. :D
3/5 anonim válasza:
Igen is meg nem is, túl tömény a mikroorganizmusoknak, deha felhígítod, akkor már romlik ahogy illik (élesztő hozzáadásával meg mézsör lesz:). De helyesebb volna azt mondani, hogy túl sok benne a szénhidrát, nem azt, hogy túl kevés benne a víz.
4/5 Shai-Hulud válasza:
Bizony, a tömény cukor k. jól konzervál.
Annyira, hogy mézben lehet tartósítani is, akár a sóban.
(Persze az íze nagyon más, de a tömény cukor pont úgy elöli a mikroorganizmusokat, mint a só. Mindkettő erősen higroszkópos, és elvonja a vizet a tartósítandó élelmiszertől.)
5/5 anonim válasza:
Nincs benne víz! Tömény cukor. Ezért nem romlik meg! A méhek elpárologtatják belőle a vizet, ezért lesz olyan az állaga a méznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!