Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha sok szalonnát eszünk, az...

Ha sok szalonnát eszünk, az nem okoz gondot?

Figyelt kérdés
Kisbabát várok, a terhességem elején vagyok. :) Tegnap este arra jutottam, többé nem eszem semmi olyant, amivel úgy vagyon, hogy a hátam közepére sem kéne... :D Egész éjjel szenvedtem, aztán hajnalban a fürdôben végeztem... Tehát a lényeg, hogy azt hiszem a szalonna lesz a jóbarátom, az olyan jólesett! Napok óta azt ettem volna, hát ma kutattam magamnak finom füstöltszalonnát. Csak egy kicsit vettem, de ha lenne még, tuti megenném. :D Olyan jó volt... Okozhat gondot, ha sok szalonnát eszem mondjuk paradicsommal?
2014. szept. 18. 10:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Egy kismamának nem szabad többletsúlyt felszedni, de, ha néha-néha megkívánod a szalonnát, teljes nyugalommal fogyassz belőle. Gondolom nem 20 dekányit vágsz be belőle egyszerre:D

Mértékkel mindent szabad, akár a szalonnát is.

de biztosan nem fogod a terhességed alatt mindig a szalonnát kívánni, úgy, hogy aggodalomra nincs okod.

Boldog babavárást :)

2014. szept. 18. 10:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi bajotok nem lesz tőle, max ha eredetileg rossz a koleszterinszinted, akkor nem ajánlott, de máskülönben nem tudok róla, hogy ellenjavallt lenne.
2014. szept. 18. 10:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom... Elméletileg nincs bajom, bár nem vagyok vékony testalkatú... De most a szalonna a legjobb barátom, ha lehetne, talán hozzá is mennék... :D :D de tényleg... köszi :))
2014. szept. 18. 11:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezt hívják kívánósságnak. Az élőlények ösztönösen pontosan tudják, mire van szükségük, (ismerek kisgyereket, aki a falat ette, a mész miatt...) egy várandós anyában pedig hatványozottan erősek ezek az ösztönök, hiszen a saját étkezéséből kell "összerakni" egy működő kisbabát. :)

Szóval ne kérdőjelezd meg az ösztöneidet, ami nem esik jól, azt ne edd, ami meg jólesik, azt egyed.

Ha saját magad lelki megnyugtatása miatt, (hogy helyesek az ösztöneid) bizonyosságot akarsz, csináltass egy labor vizsgálatot, koleszterinre, meg majd a házi orvos megmondja mire érdemes.

2014. szept. 18. 18:12
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben. köszi :)
2014. szept. 18. 18:19
 6/6 anonim ***** válasza:

...meg amúgy vihetsz a történetbe egy kis tudatosságot, pl mondjuk jól esett a szalonna, amiből az következik, hogy a zsiradékban gazdagabb kalóriadús ételeket kívánod.

Pl azért, mert mondjuk a zsiradékban oldódó vitaminok nagyobb mértékben szükségesek most a szervezetednek, és így biztosítod, hogy legyen elég "oldó anyag".

Szóval ennek tudatában kipróbálhatsz pl olíva olajos öntetes salátákat, vagy bármilyen jelentősebb növényi olajat (nem margazin :))) tartalmazó ételt.

Hátha bejön, és az is jól fog esni.

Így többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavakat antioxidánsokat is eszel, ami egészségesebb, mint a füstöltszalonna.

Vagy hal olajat is ehetsz, valami kajával, abban van omega 3, omega 6 zsírsav, szintén jótékony hatása van.

2014. szept. 18. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!