Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért csuklunk ha erős papriká...

Miért csuklunk ha erős paprikát eszünk?

Figyelt kérdés

Nem a hegyes erősre gondolok, mert az szintenem csíp, hanem ettem serrano-t , ettem jalapeno-t már és szinte kivétel nélkül mindig csuklottam utána.

A youtubon videókat is néztem ott is csuklanak, tehát nem csak én vagyok ilyen kretén....

2013. aug. 4. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Én még soha nem csuklottam, akármilyen eröset is ettem. HOgy TE miért csuklasz, azt meg végképp nem tudom.
2013. aug. 4. 16:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Én még az enyhén erőstől is csuklok, de nem tudom miért. Ugyanez van, ha két évente egyszer falunk rámtukmálnak egy féldeci erős pálinkát (amit amúgy utálok). Attól is csuklok fél óráig biztos.
2013. aug. 4. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyszerű biológia. A nyelőcsöved átdöfi a rekeszizmot. A nyelőcsövön áthaladó táplálék ingerli a rekeszizmot. És a rekeszizmod sorozatosan összehúzódik.
2013. aug. 4. 16:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, rekeszizom reakció, görcsös összehúzódások. ártalmatlan különben.
2013. aug. 4. 17:28
 5/7 anonim ***** válasza:

"A nyelőcsövön áthaladó táplálék ingerli a rekeszizmot."

A táplálék NEM találkozik sehol össze a rekeszizommal, ezért ez a magyarázat teljesen téves.

A csuklás viszont tényleg a rekeszizom összehúzódása.

2013. aug. 4. 21:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nem csuklok az erőstől, viszont úgy izzad a fejem, mintha egy vödör vizet öntöttek volna rá.
2013. aug. 4. 21:55
 7/7 DarkBoss válasza:
30 éves vagyok, ma csuklottam először életembe erős paprikától, pedig sokat szoktam enni. Fura volt, de lehet ezek szerint.
2017. ápr. 15. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!