Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy lehet minél olcsóbban...

Hogy lehet minél olcsóbban megoldani az étkezést?

Figyelt kérdés
Gyermekemmel ketten élünk kevés pénzből. Ötleteket várok hogy olcsón és minőségi kaját tudjak az asztalra tenni.

2014. aug. 18. 13:50
1 2 3
 21/24 TappancsMancs ***** válasza:

bocsi az elírásokért

* csirkeszárny 2/3-a csont és bőr

2014. aug. 20. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/24 TappancsMancs ***** válasza:

:P

*Mert a burgonya, a bab, a tészta stb ezek alap ételek és NEM* vacakok.

2014. aug. 20. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/24 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Említették itt többen hogy nem tudnál minőségit főzni csak ilyeneket. Összeszedegettem. A java része olyan alapanyagokból áll ami minőség és egyben a piacon lehet olcsón is venni.


- tészták (MINŐSÉG)

- krumpli (MINŐSÉG)

- krumplis ételek (MINŐSÉG)

- tejfölös valami (ezt nem sikerül kisütnöm mi lehet? tejföflös tészta? vagy -krumpli?) :) jó mindegy

- mákos t. (fogjuk rá, szeressük belefér) :)

- lapcsánka (MINŐSÉG)(igazi finom népi étel)

- krumplipüré (MINŐSÉG)

- sült krumpli (MINŐSÉG)

- néha kis csirkecomb (MINŐSÉG)

- húsleves far-hátból szárnyból (VACAK)

- lecsó rizzsel tojással (MINŐSÉG ha jól készítjük)

- virslipörkölt (marhaság)

- tojáspörkölt (talán ha szuper recept)

- belsőségpörkölt (MINŐSÉG)

- főzelékek tükörtojással (MINŐSÉG ha nem konzerv stb és jól csináljuk, mondjuk)

- virsli (csak a drága virsli minőség, de szeretjük belefér)

- felvágott (mint a virsli)

- néha csirkeszárny (NULLA)nem éri meg

- néha farhát (szintén)

- zöldséges leves (MINŐSÉG)

- Lehetőleg nyers összetevők (MINŐSÉG)

- bab (MINŐSÉG)

- tojás (MINŐSÉG)

- lencse (MINŐSÉG)

- Zabpehely 200 Ft 1 kg (MINŐSÉG)szuper

- Töltött cukkini és padlizsán (MINŐSÉG de legyen mellé ami tápláló, pl rántott sajt)

- paradicsomos húsgombóc (MINŐSÉG ha jól készítjük)

- rakott kel (szintén)

- párolt zöldbab (MINŐSÉG)

- rakott karfiol (MINŐSÉG)

- káposzta minden formában (MINŐSÉG)

- székely káposzta (MINŐSÉG)

- paradicsomos káposzta (MINŐSÉG ha jó recept)

- tavaszi tekercs (MINŐSÉG)

- Lecsó (MINŐSÉG ha jó a recept de nem tápláló csak kenyérrel)

- Lekvárt még tudsz befőzni (MINŐSÉG)SZUPER!

- Májas rizottó (MINŐSÉG)

- Rántott cukkini rizzsel(MINŐSÉG)+kell valami fehérje

- Töltött cukkini (szintén)

- a maradék darált húsból másnapra fasírt krumpli pürével (szeretjük) :D

- körözöttes kenyér, hozzá paprika (MINŐSÉG)

- liszt helyett a zabpehely olcsó és egészséges (nem tudja helyettesíteni általában)

- Házi pizza (MINŐSÉG)

- paprikás krumpli egy kis pörköltes alapon (marhaság)

- Gazdag levesek, pl lencse leves, sárgaborsó leves (mondjuk tápláló de jó recepttel jó)

- A szilva nagyon olcsó, 100ft a piacon, ebből pite, szilvás gombóc (szeressük)

- Karfiol is viszonylag olcsó, ma vettem egy nagy fejt 200ft-ért erre borítottam egy kis doboz tejfölt, rá vágtam sonkát majd reszelt sajtot és megszórtam zsemlemorzsával és megsütöttem (MINŐSÉG)a sonka és sajt nem túl olcsó de beleférhet

- Rizs tükör tojással, sült virslivel (MINŐSÉG)héjában főtt burgonya jobban megy hozzá, szupi

- menjél piacra, és ott nézz szét. (MINŐSÉG)

- virslit meg hasonló szemetet ne vegyél, pénzkidobás amúgy is (JA)

- lencsét tudsz főzni meg babot, ezek nem drágák, de táplálóak (MINŐSÉG)JA

- tésztát ne sokat főzz, mert az csak üres kalória, de nem táplál (nézz utána én nem mondok..)

- arra ügyelj, hogy a gyereknek legyen minden nap fehérje. tojás vagy hús pl. (JAJA)

- nyerseket is egyetek (MINŐSÉG)

- lehet főzni, párolni. (MINŐSÉG)

- sok idény zöldség, gyümölcs, kevés hús (MINŐSÉG)

2014. aug. 20. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/24 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Gondolom átlátható, hogy nem csak a drága alapanyagok jelentik a minőséget ételeknél. Ha nem futja lazacra hát nem futja. Éttermekben sem csak lazacot tálalnak fel. Egy éttermi és egy házi koszt összehasonlításban nem a piac az ami eltér és amitől minőségi vagy sem az étel. Egy normális étteremben piacról hozzák az alapanyagokat, de ugyanez igaz egy rendes házi kosztra is. A piac az egyik alap a minőséghez. A különbség hogy a szakácsok akár ugyanazt az ételt még ha egyszerű is jobbak tudják elkészíteni, hozzátesznek pár plusz zöldségdarabkát hogy jobb íze legyen olyan fűszerezésként, és a fűszereket is ügyesebben használják, nem sütik se alul se túl. Ilyenek. De megnyugodhatsz hogy kaviár nélkül is tudsz olcsó és minőségit tenni az asztalra. :P
2014. aug. 20. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!