Olívaolaj, almaecet, sárgaborsó, búzacsíra esetében fontos az eltarthatósági idő betartása?
Rokonok voltak nagyszüleimnél pár évvel ezelőtt. Görögországból jöttek, ezért itthon is jól betáraztak ottani kajákból. Aztán persze jól itt is hagytak mindent.
A sajtokat, tejeket akkor sikerült eltüntetni, felhasználni. Viszont a nagyi most talált a kamrában 1 liter olívaolajat (szinte alig fogyott belőle), megbontott sárgaborsót, fél csomag búzacsírát, almaecetet, puffasztott rizst és szezámmagot.
Nagyon kedvesen odaadta nekünk, mondván, hogy ő úgysem használná fel. A legtöbbnek azonban már vagy egy éve le van járva a szavideje, így nem tudom, hogy még fogyasztható állapotú-e. A pufirizs miatt annyira nem aggódom, mert az nem volt megbontva így valószínűleg jó. A szezámmagba időközben molylepkék költöztek, szóval valószínűleg azt már nem esszük meg. De a többi?
Olívaolajnak lehet baja? Búzacsírának? Köszi a válaszokat!
Fura szaga annyira nincs egyiknek se, de franc se tudja, én se főztem még ilyenekből, és csak így ránézésre nehéz megmondani, hogy van-e baja. Lehetséges, hogy megromlott ennyi idő alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!