Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Olívaolaj, almaecet, sárgabors...

Olívaolaj, almaecet, sárgaborsó, búzacsíra esetében fontos az eltarthatósági idő betartása?

Figyelt kérdés

Rokonok voltak nagyszüleimnél pár évvel ezelőtt. Görögországból jöttek, ezért itthon is jól betáraztak ottani kajákból. Aztán persze jól itt is hagytak mindent.


A sajtokat, tejeket akkor sikerült eltüntetni, felhasználni. Viszont a nagyi most talált a kamrában 1 liter olívaolajat (szinte alig fogyott belőle), megbontott sárgaborsót, fél csomag búzacsírát, almaecetet, puffasztott rizst és szezámmagot.


Nagyon kedvesen odaadta nekünk, mondván, hogy ő úgysem használná fel. A legtöbbnek azonban már vagy egy éve le van járva a szavideje, így nem tudom, hogy még fogyasztható állapotú-e. A pufirizs miatt annyira nem aggódom, mert az nem volt megbontva így valószínűleg jó. A szezámmagba időközben molylepkék költöztek, szóval valószínűleg azt már nem esszük meg. De a többi?


Olívaolajnak lehet baja? Búzacsírának? Köszi a válaszokat!

Fura szaga annyira nincs egyiknek se, de franc se tudja, én se főztem még ilyenekből, és csak így ránézésre nehéz megmondani, hogy van-e baja. Lehetséges, hogy megromlott ennyi idő alatt?



2014. aug. 11. 09:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Az olajon érezni, ha avas, akkor is, ha olíváról van szó. Az ecet biztosan jó. Én a puffasztott rizstől szintén tartanék, hogy molyos, és valószínűleg a sárgaborsót sem tartogatnám, az nem olyan autentikus görög étel, vagy legalábbis nem az jut róla eszembe.
2014. aug. 11. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Az olivaolajat kipróbálnám, pl kenyérkockákat sütnék benne. Ha nem avas, akkor elhasználnám.A többitől szívfájdalom nélkül megválnék.(de nem adnám tovább ) :D
2014. aug. 11. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!