Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerinttek tenyleg egeszsegese...

Szerinttek tenyleg egeszsegesebb a vaj mint a margarin?

Figyelt kérdés
Vagy az is ugyanolyan bolti sz.r?

2014. jún. 11. 05:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
16%

Egyik sem igazán egészséges.

A vaj nem műanyag, ezt valaki régen felrakta a netre, hogy a kémiai képlete mennyire hasonlít valami műanyag képletére. De ettől még nem lesz műanyag. Feltettek rá válaszban egy csomó képletet, hogy mik hasonlítanak egymásra és még sincs egymáshoz semmi közük.

Állítólag akkor teszünk a legjobbat magunknak, ha felváltva esszük, tehát nem csak mindig az egyiket vagy a másikat.

Én mondjuk vajat eszem, mert annak szeretem az ízét :)

De egyébként van növényi olajjal kevert vaj is, ami nagyon könnyen kenhető, de finom vaj íze van.

2014. jún. 11. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
72%
A margarint nem tiltották be, hanem a transzzsírok használatát. És nem csak más országokban, hanem nálunk is.
2014. jún. 11. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 Kései Sirató ***** válasza:
60%

"Egyik sem igazán egészséges.

A vaj nem műanyag, ezt valaki régen felrakta a netre, hogy a kémiai képlete mennyire hasonlít valami műanyag képletére. De ettől még nem lesz műanyag. Feltettek rá válaszban egy csomó képletet, hogy mik hasonlítanak egymásra és még sincs egymáshoz semmi közük. "


A vaj valóban nem műanyag, a margarin a műanyag.

2014. jún. 11. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
62%

Én utálom a margarint, az ízét, állagát, fujj. Innentől nekem mindegy melyik egészségesebb :).


A bikaspermát hogy nyerik ki a bikából? Félek ez a kép marad a fejemben egész nap :p.

2014. jún. 11. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
21%

Na jó, elírtam :)

Margarin akart lenni. Az sem műanyag. Csak a doboza :P

2014. jún. 11. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
10%
Valójában egészen pontos, tudományos összehasonlító vizsgálatokat nem végeztek e tárgyban. Sajnos azt sem tudjuk pontosan, hogy a vajnak mi a gyártástechnológiája (mert ez esetenként gyártási titok), sőt azt se, hogy mit tesznek még bele tejzsíron kívül, pláne, ha nem is kötelező feltüntetni egy bizonyos koncentráció, mennyiség alatt. Annyi biztos, hogy ezek a 30 fokon sem szétolvadó, 2 hét alatt sem avasodó vajak már tartalmaznak több adalékanyagot. A margarinok egyértelműen a hulladék anyagok ipari feldolgozására születtek.
2014. jún. 11. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
48%
Én még nem találkoztam olyan vajjal ami nem olvadt volna fel szobahőmérsékleten pont kenhetővé, illetve nyáron már kissé gusztustalanná, illetve mindig be is sárgul a széle (avasodik). Szerintem eléggé le van szabályozva hogy mit hívhatnak vajnak, amiben már adalékok vannak az vajkrém.
2014. jún. 11. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
2014. jún. 11. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:

Amiket én használok vajakat, azok nem olvadnak. Mondjuk 30 fokba nem tartom kint, de elég sokat kell várni, hogy normálisan kenhető legyen.

Attól meg semmi baja nem lesz, ha sárgább a széle, az nem az avasodás.

2014. jún. 11. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:

Egy kis okosság:


[link]

2014. jún. 11. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!