Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » így meg tud romlani a hús?

így meg tud romlani a hús?

Figyelt kérdés
Megvettem egy tálca csirkemellet a boltban, lefagyasztottam. Másnap gondoltam egyet, ki is vettem, egy vízzel teli fazékba, hogy kezdjen el kiengedni. Nem sokkal ezután ki is engedett, de inkább fazekastól, vizestől betettem a hűtőbe. Eltelt jópár nap, ma jutott eszembe, hogy a hús még a hidegvízben van a hűtőben. Ez még ehető, vagy kuka? Nincs szaga, szépnek tűnik, de nem tudom, mi van, ha csak a víz miatt?
2014. máj. 23. 17:39
 1/5 anonim ***** válasza:
A csirkehús - főként ha bőrös - rettenetesen büdös tud lenni ha kezd megromlani, a tiéd még jó.
2014. máj. 23. 18:22
 2/5 A kérdező kommentje:
rendben! nagyon köszönöm! :)
2014. máj. 23. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy fazék vízben állt és nem vetted észre napokig ?... hmm.

Tálcástól-fóliástól, vagy kibontva meztelen ? ha csomagolás nélkül vízben állt idáig, annak a lelke is kiázott. Ha nem is murrant meg, vizes málé lesz belőle, akárminek is csinálod meg.

De a te dolgod, hogy mit kezdesz vele, bízz az érzékszerveidben.Szaglás, tapintás... az ízlelés már egy következő fázis :)

2014. máj. 23. 18:52
 4/5 bumbi02 ***** válasza:
50%

Ha lefagyasztottad, aztán felengedted, és napokig vízben állt.. Jobban tennéd ha vennél újat. Alapvetően az is számít, hogy meddig tartott a szavatossága a csirkének.

Meg egyáltalán minek fagyasztottad le ha másnap kellett? Illetve miért nem kisebb porciókban? HOgy ne kelljen az egészet kiolvasztani, aztán kidobni?

2014. máj. 23. 20:22
 5/5 A kérdező kommentje:

hát, éppen azt sem tudom hol áll a fejem, aztán vendégek bejelentkeztek, majd kijelentkeztek, de nyilván nem az volt a kérdés, hogy miért viselkedtem ilyen logikátlanul :)

egyébként végül megettük, semmi baja nem volt, nem ázott szét, és finom volt.

köszi a válaszokat!

2014. máj. 25. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!