Jó minőségű svájci csoki meg tud romlani?
Figyelt kérdés
Kaptam ajándékba csokit, de lejárt a szavatossági ideje 2013.07.31-én. Meg lehet még enni? Nagyon finomnak tűnik, ilyen kakaókrémmel töltött tejcsoki.2014. febr. 10. 20:58
1/7 anonim válasza:
Szavatossági idő, vagy minőségét megőrzi van ráírva? Nem mindegy.
2/7 A kérdező kommentje:
Minőségét megőrzi. Miben különböznek?
2014. febr. 10. 21:10
3/7 anonim válasza:
A minőségét megőrzi idő mindig a valós lejárati idő előtt van. Tejnél is, pl. ha rá van írva, hogy keddig jó, csütörtökön is iható lesz. Csokoládéknál azt hiszem egy évvel hamarabbi időpontot kell megadni. Ha nincs semmi változás rajta, nincsenek penész foltok, szerintem ehető. Én megenném :D.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, holnap felbontom, biztos volt vagy 2000 forint és nem valami nagy, szóval biztos finom.
2014. febr. 10. 21:21
5/7 anonim válasza:
99,8%,hogy nem lesz semmi bajod tőle.
6/7 anonim válasza:
Csokival két dolog szokott történni: megavasodik vagy megmolyosodik. A moly ilyen 2 mm vastag, 1-2 cm hosszú kukac formájában jelenik meg, plusz egy csomó molykakit is fogsz találni. Ez egyértelműen felismerhető.
Az avasodás a szagán és az ízén érezhető. Ettől még nem lesz mérgező, csak rossz ízű. Megkóstolod, és ha finomnak találod, biztosan nem avas.
Ezen kívül a kakaóvaj néha kiválik a felületén, de ez csak szépséghiba, nem igazi minőségromlás.
Penészes csokit még életemben nem láttam, de lehet, hogy ilyen is van. De ez is könnyen felismerhető valószínűleg, ha van.
7/7 A kérdező kommentje:
Kibontottam, semmi baja, jó az illata, a kinézete és az íze is.
2014. febr. 11. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!