Medvehagymát hogyan kell tartósítani, hogy felhasználhassam sajthoz?
Figyelt kérdés
Házitejből szoktam készíteni sajtot.
Medvehagymás-fokhagymást is.
Tavaly raktam a fagyasztóba zacskózva, apróra összevágva, de az íze legalább felét elvesztette.
Gondolom olajba eltenni nem olyan jó a sajtnak.
A neten néztem, de össze vissza írnak, mindenhol mást ajánlanak:
Alufóliába,folpackba egészbe fagyasztóba
zacskóba darabolva fagyasztóba
2014. márc. 29. 22:16
1/3 anonim válasza:
Ahogy én szoktam.
Vajjal kikeverve, hengerbe formázva lefagyasztani. Húsokra, sült krumplihoz nagyon finom.
Pestot is csinálhatsz belőle. Fokhagymával, olívaolajban nagyon sokáig eláll. ha fogyasztod, akkor jó sok friss bazsalikom hozzá, parmezán, és tökéletes tésztára.
2/3 anonim válasza:
Nem értem ezt a medvehagyma őrületet. Gyorsan leérik. Az ize gyengén hasonlit a fokhagymára, amit el is veszit mindenféle tartósitással kapcsolatban. Használj fokhagymát, és ha szinesiteni szeretnéd a sajtodat, használj zöld füszereket. Ha semleges izt akarsz, spenótot, vagy rokonait. A medvehagyma egy felkapott divat, nem értékes annyira, mint most próbálják belénk mesélni.
3/3 anonim válasza:
vagy 10 éve szedem, nekem ízlik, amúgy csomó erdőben megterem, és környezetkímélően állítódik elő..... lesózva olajban elrakva adható húsokhoz, finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!