Honnan tudom, hogy biztosan medvehagymát vásároltam?
Az illatáról tudhatod. A gyöngyvirág levele keserű (ugyanis azzal szokták összetéveszteni)
Zárójelben annyit, hogy a medvehagyma szerintem borzasztó, csak divatból eszik néhány éve.
A medvehagyma levelét a gyöngyvirággal lehet összetéveszteni, de annak nincs hagymaillata. Ha kis fehér bibnók vannak benne, amelyek egy pontból indulnak, tehát nem szölöfürtszerüen, az egész biztos medvehagyma. A gyöngyvirág még nem hajt, ezért annak a levelét egész biztos nem szedték még.
Viszont a gyöngyvirág - az egész növény meg a bogyója is - erösen mérgezö.
A másik, amivel - állítólag - összetéveszthetik, az az öszi kikerics levele (ez szintén komoly mérgezést okoz), de annak a levele nem olyan alakú, nincs nyele, mint a medvehagymának.
A piacon meg nem szoktak olyanok árulni, akik nem értenek hozzá, de idönként ellenörzik is öket.
Amit leirtál, az 100%, hogy medvehagyma, nyugodtan használd fel. Jó étvágyat hozzá.
Fokhagyma illat, levele vékonyabb, virágáról.
Meg persze a piacon szerintem is olyanok árulják akik tudják, hogy melyik mi!
Amúgy a medvehagyma ha virágzik meg lehet enni, de akkor már nincs sok élvezeti értéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!