Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Míért nem fő meg a színes...

Míért nem fő meg a színes bab, amit a boltban vásároltam?

Figyelt kérdés
Pedig beáztattam előző este, mégis órákig kellett főznöm, hogy valamennyire ehető legyen.
2011. márc. 29. 17:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát.
2011. márc. 29. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
amit a boltba veszel az tele van sz*ral lehet hogy nem bab hanem ujra hasznositott műanyag zacskó
2011. márc. 29. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Kuktában, próbáltad?

Én is jártam így. Esetleg besóztad az áztató vizet? Valami rémlik arról, van olyan hüvelyes aminél nem ajánlott megtenni. De NEM vagyok benne biztos.

2011. márc. 29. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Késhegynyi szódabikarbóna is segít és valóban, a babot csak a főzés legvégén szabad sózni.

Az átválogatott babot alaposan leöblíted, beáztatod és másnap az áztatóvízben felteszed főni (ekkor mehet bele a pici szódabikarbóna). A főzés legvégén sózod. Ha főzelék lesz, a végén rántod be (én jó hagymásan+fokhagymásan szoktam), ha leves, akkor a zöldségeket a főzés utolsó harmadában rakod bele, a kolbászkarikákat pedig épp csak beleforralod a legvégén. Ha csülkös, a csülköt én mindig a babbal együtt teszem fel főni.

2011. márc. 29. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!