Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a zsemlemorzsa...

Mi a különbség a zsemlemorzsa és a kiflimorzsa között?

Figyelt kérdés
Van egy csomó száraz kiflim, csinálnék belőle morzsát panírozáshoz.

2014. febr. 26. 11:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmi. Ugyanolyan lisztből és adalék anyagokból készül mind a kettő. Egyik zsemle, a másik kifli formát kap. Kicsit furán hangzana a "kiflimorzsa', talán ezért zsemlemorzsa a neve.
2014. febr. 26. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

semmi ,bármilyen pék árúból lehet morzsát csinálni.Szoktam én is kifliből ,de multkor vendégség után maradt sajtos bagettből csináltam.

Annyifé morzsát lehet ma már kapni. füszereseket ,chilliset stb.

De csinálhatsz belőle mákos gubát is.

2014. febr. 26. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan csinálhatsz belőle.

Már csak azért is, mert zsemlemorzsa egy általános név, általában nem is zsemléből, hanem kenyérből készül :)

Szerintem minden ilyen morzsát zsemlemorzsának hívnak :)

2014. febr. 26. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Amíg tanuló voltam, a pékségben, ahova jártam, a kakaós csigát is bedaráltuk morzsának...


Egyébként nem ugyanaz, mint a zsömle, mert a kifli tejes tészta, míg a zsömle vizes. Viszont morzsa állapotban, mikor már ott figyel a rántott húson, szvsz ember legyen a talpán, aki különbséget tud tenni közte...

2014. febr. 26. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
A kiflimorzsa hosszúkás formájú őrlemény darabkákból áll, a zsemlemorzsa pedig kör alakúakból.
2014. febr. 26. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Az, hogy a kiflimorzsa sokkal finomabb, én mindig veszek olcsó kiflit, kiszárítom, ledarálom és csak abban panírozok, azóta a bolti prézlit meg sem bírjuk enni, annyira más az íze.
2014. febr. 26. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Mint azt már mondták a zsemlemorzsa/prézli csak egy gyűjtőnév. Minőségében lehet a fentebb említett legolcsóbb "minden ami megszáradt a pékségben" őrlemény vagy a "jobbfajta zsemle/kifli" ledarálva. A legtöbb pékségben az aranyközéputat választják azaz maradék kenyér+kifli+zsemle.


Összegezve: nyugodtan ledarálhatod magadnak, jobb minőségű morzsád lesz mint amit a boltban kapnál.

2014. febr. 26. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!