A hibiszkusz, a rózsa, és a levendula tényleg ehető?
És ha ez igaz, akkor milyen ízük van? Pl süteményekben.
Azért kérdezem, mert láttam már rózsás meg levendulás macaron-t (francia süti, bár meg nem kóstoltam), meg hibiszkuszos rózsaszín süteményt is.
Ezek tényleg ehetőek? Melyik részük ehető?
Hogyan lehet felhasználni őket és milyen ízük van?
Minden érdekelne! :) Kíváncsi vagyok. Vagy ezek mérgezőek?
(amúgy olyan szép igazi levendula lila színt milyen fajta ételfestékből lehet előállítani?)
A hibiszkusz szép magyar neve mályva, és teát is szoktak készíteni belőle. Jellegzetes mályvaszíne van (pirosas), és én szeretem.
Rózsalekvárt a franciák csináltak először, szerintem már sok helyen készítik. Nálunk is lehet kapni, nekem nagyon furcsa volt.
Levendulát én eddig még csak teában ittam, de valóban készítenek sok mindent belőle. Nem nagyon ízlett...
persze, hogy ehetők.
ha megnézel egy vegyesgyümölcs teakeveréket, esélyes, hogy van benne hibiszkusz, mert az adja a pirosas-bordós színt! ha veszel egy adag szárított hibiszkuszvirágot és magában iszod teaként, akkor is láthatod. :)
egyébként picit savanykás.
a rózsából pl. rózsalekvár készül, de kandírozzák is a szirmokat.
a levendulából nem szabad sokat beletenni a kajákba, mert nagyon hülye ízük lesz - de pl. ha egy picikét teszel a szárított levendulából egy bögre tejbe (amibe előzőleg vaníliáscukrot elkevertél) és így megmelegíted, majd leszűröd... akkor finom levendulaíze, illata lesz. próbáld ki! :D
miért lennének ezek mérgezőek?!
Tehát akkor mindegyiknek csak a virágszirma ehető?
Akkor ilyen rossz ízük van? Kandírozott ibolyát láttam már, de akkor ezek szerint ezeknek a növényeknek ilyne keserű íze van?
@05:55
Saját hivatkozásaid:
"A mályva (Malva) a mályvafélék (Malvaceae) családjának névadó nemzetsége."
"A hibiszkusz vagy mályvacserje (Hibiscus), a kétszikűek (Magnoliopsida) közé tartozó mályvafélék (Malvaceae), egyik legváltozatosabb nemzetsége"
Ugye te "write only" üzemmódban működsz? :D
Ezek közül mind ehető :) A hibiszkuszból gyakran teát készítenek, rózsából fagylaltot, a levendulát pedig cukrokba, fagylaltba, vagy süteményekbe. Én a levedulát nagyon szeretem, van egy kis dobozos levendulás cukorkám, és annyira finom, hogy az hűha :) A hibiszkusz is finom (én eddig teában kóstoltam), de a rózsát én nem annyira szeretem, de persze ízlések és pofonok
Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!