Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Savanyúság, de miből?

Savanyúság, de miből?

Figyelt kérdés

Olyan problémám lenne, hogy ma tettem el karfiolt savanyúságnak, de kb. másfél- két liter forrázóvizem megmaradt. Nincs ötletetek, miből tudnék esetleg még eltenni?

Kis Tesco van a közelben, tehát max. annak az árukészletére tudok hagyatkozni.



2014. jan. 21. 15:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mi nem tudunk hagyatkozni a kis Tesco árukészletére, mert fogalmunk sincs, hogy ott mi van? (Valld be, hogy ezt azért gyanitottad ugy félorányi erös fejtörés után!)

Forrázovizedbe áztass lábat. Nagyon jo megfázás és lábgomba ellen.

2014. jan. 21. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Cseresznye paprika

káposzta

uborka

2014. jan. 21. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Persze, lábat fogok áztatni az ecetes borkénes vízbe, amikor eltehetek még valamit tavaszra. Köszi, de inkább nem.


Második, köszönöm szépen, a paprika, vagy uborka fog játszani.

2014. jan. 21. 16:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Cékla.
2014. jan. 21. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
Pritamin paprika káposztával töltve.
2014. jan. 21. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Óóó, egyre jobb dolgokat mondatok *-*

Az értelmeseknek mind ment a zöld kéz :)

És köszönöm.

2014. jan. 21. 16:14
 7/12 anonim ***** válasza:
77%
Eperdzsemet nem akarsz eltenni? Igaz, a lábmosóvíz nem kell hozzá, de van a Tescóba, és jó drága! Enyhe a január, de hogy valaki ilyenkor tegyen el nyárra import zőccséget befőttnek?! Fődet fogtam! :-DDD
2014. jan. 21. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
#1vok. Furcsa az értékrended. Akár hiszed, akár nem, komolyan mondtam a lábáztatást. Nagyon jo hasznositása a maradék lének. Ilyenkor télen, amikor a legdrágábbak a zöldségek nem szokás "eltenni". Nyáron, összel igen. Télire. Tavasszal inkább a friss zöldségeket keresd. Egészségesebb. Ilyenkor a paprika minösége meg sem közeliti az összel szedettet. Az uborkárol meg ne is beszéljünk. Mire a polcokra kerül régen nem friss. Akárhogyan is teszed el, a közepe már meglöttyed. Ilyenkor meg tavasszal azt fogyaszd amit az elözö összel tettél el. Más az, ha friss salátát akarsz enni, arra jok a most vásárolhato zöldségek is. De azt elkészited és tálalod. Összegezve, legjobb hasznositás a lábáztatás :-))
2014. jan. 21. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Káposzta csíkokra vágva is finom savanyúnak, de ma céklát is láttam, azt is eltehetsz.
2014. jan. 21. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Mekkora kár, hogy a karfiolt is úgy kaptam, mert más nem használta fel...

Piszok jól esik, hogy anélkül, hogy ismernétek a körülményeket, máris azt gondoljátok kb., hogy szórom a pénzt, és ilyenkor teszem el a savanyúságot.

Amúgy meg kb. így még olcsóbban megúszom, ha magam teszem el, minthogy megvegyem a boltban.

A télire eltett savanyúságnak egy ideje befellegzett, elég gyorsan elfogyott, és most, hogy kaptam három nagy fej karfiolt, úgy gondoltam, hogy legjobb helye lenne a savanyúságos polcon, mert rántva nem igen esszük, a levest meg én nem kedvelem. Hozzáteszem más sem.


Szóval elnézést, hogy nem akartam kidobni 3 gyönyörű egészséges fej karfiolt, hanem inkább gondoltam a későbbre, amikor még nem lesz friss, de sajnos picit elnéztem a kellő lémennyiséget, mert az ősszel kicsit több kellett hozzá...

2014. jan. 21. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!