Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti hogy vásároltok be a...

Ti hogy vásároltok be a boltban, hogy arra a hétre mindig legyen mit főznötök?

Figyelt kérdés
Én azt hiszem ehhez túl béna vagyok. Elmegyek a boltba, bevásárolok, aztán mégis úgy állok másnap a hűtő előtt, hogy már megint fogalmam nincs, hogy mit főzzek. Miket vegyek, hogy abból mindig tudjak valamit főzni? Ti ezt hogy csináljátok? Azt már próbáltam, hogy megtervezem előre a hetet, de valahogy nem ment.
2014. jan. 6. 09:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Heti menű tervet készitek és ahoz vásárolok be.
2014. jan. 6. 09:22
 2/18 anonim ***** válasza:
55%
Úgy, hogy leugrom a boltba, ha valami kell. AKár éjjel is.
2014. jan. 6. 09:25
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Heti menu tervet készítek en is, mondjuk en naponta vásárolok, kivéve a hétvégét, mert akkor pénteken megveszem a harom napra valót.
2014. jan. 6. 09:27
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Hó elején vásárolok ,úgy hogy megnézem miaz a tartós élemiszer amiböl kevés van itthon rízs ,olaj ,stb . Ha van valami olyan hús akció amiböl megéri bespájzolni akkor abból nagyobb mennyiséget veszek ,és megy a fagyasztóba.

Mindig nézem ,hogy mi van itthon ahoz készítek menű tervet 1hétre .

2014. jan. 6. 09:29
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is havonta vásárolok be a tartós élelmiszerekből, mirelitekből, húsokból, amikor akciósak Kiporciózva teszem a fagyóba.
2014. jan. 6. 09:38
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Előre megfőzzük a kaját egész hétre

Utána berakjuk a hűtőbe

2014. jan. 6. 09:39
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Bevásárló listát készítek, felírom, hogy mi nincs otthon alapvető dolgokból. A konkrét főzést is kitalálom előre pár napra és ahhoz is összeírom, hogy mi kell.

Ha valami még sincs otthon, az sem nagy tragédia, mert tele van a környék boltokkal, úgyhogy beugrom azért, ami épp hiányzik.

2014. jan. 6. 09:40
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Megnézem a szórólapokat, hogy mi van akciós, pénteken bevásárolok a beszerzésből ötlöm ki, hogy mi készül belőle. még pénteken széttrancsírozom a húsokat, mi mire való.Ilyenkor veszek friss zöldséget, gyümölcsöt is, de a fagyasztómban is van sokféle.

alapvető dolgok mindig vannak itthon bőven, így azokat csak esetenként pótolni kell.

Csak nagyvonalú tervet készítek, a menüváltoztatás jogát fenntartom XD)

Szerencsére 4 km-re tőlünk bev.központok sorozata van, így egy úttal több helyre is betérünk.

Listát készítek, de azért mindig becsúszik valami más is , ami nem volt betervezve :)

2014. jan. 6. 09:49
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Bevásárló listát és heti menüt tervezek.
2014. jan. 6. 09:53
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig van itthon tartalékba pár paradicsompüré, darált hús, tészta, mirelit borsó, tojás, ezekből tudok bármikor főzni spagetttit, borsólevest, paradicsomos húsgombócot, paradicsomlevest. Megtervezem a heti menüt, de általában nem tudom megsaccolni, hogy melyik kaja mennyi idő alatt fog elfogyni, mert volt olyan, hogy megfőztem 3 napra és egy nap alatt megették, vagy volt, hogy főztem hétfőn, aztán még szerdán ugyanúgy ott volt a hűtőben, mert a gyerekek a barátjaiknál aludtak. Szóval tényleg nehéz. De próbálom tartani magam a megszokott ritmushoz, ha valami nem fogy el, megy a fagyasztóba és a jövő héten annyival kevesebbet kell főznöm. Egy hétre én csak 3-4 főzést tervezek, szóval két napra készítem az ételt, ha hamarabb elfogy, akkor esznek kenyeret felvágottal vagy max. zacskós levest csinálok. A 4. főzés pedig ilyen egyszerűbb kaja csak, ami hamar kész, tészta, mirelit pizza, ilyesmi. Szóval elég hetente kitalálnom 2 levest, 3 főételt és egy deszertet hétvégére és ahhoz bevásárolni. Ezeket pedig úgy találom ki, hogy előtte megnézem az akciós újságot és ami éppen akciós, ahhoz igazítom.
2014. jan. 6. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!