Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért mondják, hogy az oliva...

Miért mondják, hogy az oliva olaj olyan egészséges, ha olyan sok kalória van benne? Igazából hizlal nem?

Figyelt kérdés
2013. dec. 2. 14:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
10.: ne haragudj, de a % egy relatív mutatója annak, hogy mennyire adsz hasznos, megalapozott, normális válaszokat. Legalábbis erre kellene hogy legyen... Nagyon bosszant, hogy segítő szándékkal, mindenféle provokáció nélkül írok, és 0%-okat kapok néha, csak azért, mert néhányan nem szeretik pl. az olíva olajat.
2013. dec. 2. 16:23
 12/21 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó: sajnos van néhány idióta, akinek az élete legnagyobb öröme, hogy lepontoz, akit csak tud, függetlenül attól, hogy mit válasolt az illetö. Akik régebben hasnálják az oldalt, azok éppen ezért nem tulajdonítanak nagy jelentöséget a %-nak. Te se mérgelödj, attól még igazad van a válaszodban!!!!
2013. dec. 2. 16:31
 13/21 A kérdező kommentje:
Szerintem se haragudj senkire. Nekem több ismeretem lett ez ügyben és pl. azt sem tudtam, hogy csak egy evőkanál kell egy tányér salátára. Bizony én jól nyakon öntöttem olajjal, volt az 5-6 kanál is. Nem is izlett igazán, de azt hittem a vén fejemmel, hogy a mennyiség minél több, annál hatásosabb. Na most már egy kanállal fogok tenni reggelente a zöld salátámra. Az pár levél jégsaláta csikrokra vágva, zöldhagyma, uborka, reteg, paradicsom, paprika, kaliforniai paprika és ilyesmi egy nagy tányérral. Ezt locsolom meg az olivával, mert állitólag csökkenti a koleszterint. Tegnapi mérés szerint két egészet változott pozitivan. Most egy darabig használni fogom, de a mennyiségen változtatok.
2013. dec. 2. 16:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Én egyébként nem teszek olajat a salátára, és akkor máris 140 kalóriával kevesebb. Egyébként az egy evőkanállal teszünk rá dologgal az a problémám, hogy azt nem tudod összekeverni, mert az első salátalevélen landol, és az az egy levél teljes egészében olajos lesz, a többire meg nem jut. Szóval ha már, akkor valamilyen olaj permetezővel érdemes felvinni.

De mint mondtam, én nem használok sem olíva, sem más olajat.

Nem ide tartozik, de van az a kérdés hogy minek kell otthon lennie? És a válasz mindig úgy kezdődik, hogy olaj, liszt cukor. Hát én ezeket egyiket sem használok, nem tudom másoknak miért ezek az alapvető élelmiszerek.

2013. dec. 3. 00:02
 15/21 A kérdező kommentje:
Irigyellek utolsó, hogy ilyen aszkéta vagy. Hány kiló vagy? Én képtelen lennék igy enni. Én eszem a magyar konyha összes rémét sajnos.... Van is tulsulyom rendesen. De hát ez van.
2013. dec. 3. 07:15
 16/21 anonim ***** válasza:

" Én képtelen lennék igy enni. Én eszem a magyar konyha összes rémét sajnos.... Van is tulsulyom rendesen. De hát ez van."

ÉN is, és ennek "ellenére" nincs túlsúlyom! Ugyanis a magyar konyha sem arról szól(na), hogy úszik a zsírban - ez csak arra jó, hogy hízik töle aki eszi és az íze meg nem jobb ettöl - hanem elég 1 evökanál olaj/zsír is 5-6 személyre fözött pörkölthöz.

A másik meg, hogy nem kell több tányérral megenni semmiböl, elég egy kisebb adag is, és akkor nem hízik el töle senki, föként ha mellette eleget mozog.

2013. dec. 3. 08:11
 17/21 anonim ***** válasza:

"Nem ide tartozik, de van az a kérdés hogy minek kell otthon lennie? És a válasz mindig úgy kezdődik, hogy olaj, liszt cukor. Hát én ezeket egyiket sem használok, nem tudom másoknak miért ezek az alapvető élelmiszerek."

Leírnád, hogy akkor NEKED mik az alapvetö élelmiszerek és mit eszel a mindennapokban? Mert ezek nélkül nem sok mindent lehet még enni, csak zöldségekkel nem lakik jól senki!

2013. dec. 3. 08:13
 18/21 anonim ***** válasza:

"csak zöldségekkel nem lakik jól senki"

Komolyan? És mivan azzal a világszerte élő több, mint 6 millió vegetáriánussal? Ők folyton éhesek?:)

Ne írjunk már butaságokat. 13 éves korom óta vagyok vegetáriánus (azaz jó 12 éve), és bizony kellemesen jól lehet lakni a zöldségekkel. Csak meg kellene tanulni elkészíteni őket:)

2013. dec. 3. 10:05
 19/21 anonim ***** válasza:
Bizony, van aki jól tud lakni zöldségekkel. Én pl. nem. Az is kérdéses, hogy jól kell-e lakni. Aki egészségesen akar élni, az ne akarjon "jóllakni", az elégedjen meg azzal, hogy már nem éhes, és akkor hagyja abba az evést! Nekem az evés "ölöm ét bódottág", nem is fogok olyan sokáig élni, mint egy vega, de hát valamit valamiért.
2013. dec. 3. 10:37
 20/21 anonim ***** válasza:

Szóval én 85 kiló vagyok, férfi, de most épp leadtam egy 10-est.

Hát a lisztet csak a rántott húshoz, meg a süteményekhez tudnám elképzelni, de én ezeket nem készítek. Sütit egyáltalán nem eszem, rántott húst meg csak ha valahol, étteremben, vagy vendégségben az van. De magamnak nem készítem el soha. Más most így nem is jut eszembe amihez kell liszt, ja még a kenyér, de kenyeret nem eszem, ha ennék is boltban venném meg. Szóval így a lisztet nem tudom elképzelni miért alap.

Aztán olaj, az kellhet kisütni a húsokat, vagy a pörkölthöz, fritőzhöz. De a sülthúst meg lehet csinálni sütőben, szóval én inkább sütőben, vagy akár grillen készítem a húsokat, így nem kell hozzá olaj. Ha pörköltet készítek, akkor persze én is használok egy keveset, de a pörkölt az nem olyan dolog, hogy minden nap kell hogy legyen itthon.

És akkor a cukor, nem tudom, azt már ténylegesen évek óta nem vettem. Én mondjuk nem is használok semmihez, de párom édesítőt használ. Én csak csapvizet, sört, és esetleg tejet iszom. Ezekhez nem kell cukor. Párom a kávéba tesz édesítőszert.

Szóval így nekem innentől ezek egyáltalán nem tűnnek alapélelmiszernek. De ami nálunk mindig van itthon az: alma, narancs, dinnye, uborka, paradicsom, hagyma, fokhagyma, gomba, tojás, és hús. Nyilván ami idényjelegű az idénykor. Illetve konzerves formában ami olyan. Általában sült csirkecombot, tepsis csirkét zöldségekkel, gyroszt, vagy grillezett csirkét sütök. Meg persze vannak a fagyóban sült krumpli, pizza, illetve ilyen panírozott dolgok (ezeket is mind sütőben sütöm ki). Ezek arra az esetre vannak, ha sürgősen kell valami étel, vagy ha nincs kedvem főzni, bevásárolni.

Ezeken felül mindig van itthon kecsap, mustár, majonéz, savanyúságok, konzerv halak, unclebens, gyümölcskonzerv, rizs, fűszerek, stb.

Szóval röviden alapélelmiszernek én a gyümölcs-zöldség, rizs, húst mondanám, nem cukor liszt olajat.

2013. dec. 4. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!