Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek van igazság a...

Szerintetek van igazság a következő sorokban: csirkét egyáltalán nem lenne szabad asztalra tenni?

Figyelt kérdés

"Csirkét egyáltalán nem lenne szabad asztalra tenni. Valamiért az terjedt el, hogy a csirkemell egészséges, így minél több csirkét eszünk, közvetve annál boldogabbak leszünk. Csakhogy a gyógyszereken nevelt bolti csirkének olyan szaga van, mint egy komplett istállónak, olyan mérgező a húsa, mint a pangáziusznak,..."

Idézet innen:

[link]

#csirkemell #pangáziusz
2013. nov. 21. 18:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom hogy van-e benne igazsag,de en mar nem kivanom.Üzletben szoktam venni,es hat ahogy irtad,a husa olyan csirke sz@r izü,pedig a leveset regen nagyon szerettem,na meg a sok adalekok,antibiotikum stb.,nem lehet tul egeszseges.
2013. nov. 21. 18:33
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Én se tudom hogy igaz-e, de nekem az egész cikk hangvétele roppant ellenszenves volt.
2013. nov. 21. 18:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kedvem a cikket végigolvasni, de amit kiemeltél az csak félig igaz. Manapság már szinte semmit nem ehetnél meg, na meg mindig másra esküsznek. 10 évig kitalálják, hogy az olajban sütés milyen egészséges aztán most meg azt mondják mégis jobb a zsír stb.. a lényeg hogy mindig nézd meg mit és honnan veszel meg. Mi pl. tartunk itthon kacsát,libát, csirkét... mikor mit, félévente mindig veszünk kicsiket aztán ha lehet vágni bedobjuk a hűtőbe. A bolti csőcseléket már nemnagyon tudom megenni, egyszerűen egyből kiszúrom ha nem házi. Ha nem áll módodban tartani otthon, vagy ismerőnél akkor javaslom azt, hogy lapozz fel egy hirdetőújságot (nálunk pl. déliapróban van egy csomó hirdetés) ahol mindenféle állatot meg lehet venni. Ki kell tapasztalni honnan érdemes, ha kimész valamelyik környező tanyára a hirdetésből ott látod milyen körülmények között tartják, akár élve is elhozhatod, vagy van ahol felpucolják ha nem akarsz bajlódni vele. Szóval az ilyen csirkével nincs baj, bár minden nap enni egyáltalán nem egészséges, a túl sok fehérje fogyasztás is lehet káros akár gyógyszeres akár egészséges a csirke. Akár májbetegséget, fáradékonyságot meg ey csomó nyavalyát okozhat a túl sok fehérje (ami nem csak hús!) Szerintem egyél heti 2-3 alkalommal max fehér húst, havi 1-2 alkalommal vörös húst (és persze házi!), sok házitejet, házi sajtot ezt is manapság elég könnyű beszerezni. A lényeg hogy a sok fooosss multiba ne menj le ilyen dolgokért. Párom pl. az Auchan-ba dolgozik, hát nem írnám le ott a tálcás darált húsba miket tesznek, meg a Pick-nél is mi zajlik...
2013. nov. 21. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Ekkora baromságot! A parom csak csirkemellet eszik huskent, imádja a hagyma levest, nincs etel szamara zöldség nelkul es szereti a kókuszkockat. Egyedül a görög saláta nem jon be neki a listáról, az is csak a sajt miatt, azt utalja. Ja, es ferfi. Értelmetlen egy cikk.
2013. nov. 21. 19:04
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Annyi mondjuk igaz, hogy klasszis különbség van a bolti és az otthon nevelt csirke közt. A bolti sem ehetetlen, de sokkal ízetlenebb a házinál.
2013. nov. 21. 19:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha sokáig vizsgáljuk előbb utóbb mindenre bebizonyosodik hogy rákkeltő. Ha nem ízlik szerezd be valahonnan faluról. De tévhit hogy az nem lát semmilyen szert .Én keltetövel keltetek tolyást és lehet az bármilyen tanyasi falyta csirke táp és gyógyszerek nélkül nem megy semmire. A klömbség az hogy fogyasztás előtt 1-1.5 hónapig már csak kukoricát kapnak tisztán hogy finomabbak legyenek
2013. nov. 21. 19:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem csak a levágás előtti egy hónapban etetjük takarmánnyal a csirkéket. Nálunk csak kiskorukban kapnak tápot. Mondjuk mi nem is eladásra tartjuk őket, csak úgy magunknak. Vidéken is ki hogy neveli. Vitamint azért néha a mieink is kapnak.
2013. nov. 21. 19:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, mi is max indítótápot adunk de ennyi. Nálunk majdnem malacok a csirkék is mindent megesznek ami a konyháról kimegy "hulladék" :D de tényleg rengeteg zöldség héjat, nyáron gyümölcsöket, zöldet, magokat kapnak szinte amiket mi is eszünk csak ők a "selejtet" kapják:D
2013. nov. 21. 19:55
 9/11 A kérdező kommentje:

A cikk számomra sem mérvadó, mert amit ott felsoroltak abból bármit elém tehetnek.

Egy kicsit olyan hatása volt, hogy a férfi csak sört iszik, focit néz és marhát zabál.

Engem ez a sz@r szagú csirke fogott meg.

Ezekben a nagy-multi-hiper-szuper boltokben soha nem vennék semmilyen húsfélét, főleg előre csomagoltat nem.

Van egy hazai üzletlánc, ami néhány boltjában árul húst és szoktam venni és még soha nem tapasztaltam semmi rosszat (le is kopogtam).

2013. nov. 21. 20:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez ráhúzható akármelyik "üzemi" húsra.

Ha nem tetszik, vegyél háztájit.

2013. nov. 21. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!