Hogyan készítsünk otthon téliszalámit vagy sima csemege szalámit? Hasonlóan finomat mint a pick, herz. Valami jó fűszer, recept?
A neten rengeteg receptet találsz szalámira, de az igazi pick téli receptje olyan mint a Coca-Cola, vagy az Unicum. Nem publikus.
Szerintem a Pick téli az alapanyagon, valami rejtelmes fűszerezésen, és főleg az érlelésen múlik.
Ha érdekel, leírom a saját szalámi receptemet, ami kipróbált, szeretjük, szeretik.
Itt a fórumon találsz receptet. [link]
Azért ki is másolok ide egyet:
Házi Pick szalámi
Hozzávalók:
20 kg hús
1,5 kg szalonnanyesedék
42 dkg só
8 dkg törött fehér bors
6 dkg őrölt pirospaprika
2 dkg cukor
2 dkg salétrom só
3 dkg fokhagyma
8 dkg szegfű bors
2 db nagyobb szerecsendió reszelve.
Elkészítése: A húst és a szalonnát arányosan adagolva, a fokhagymával és a szalámilyukú darálón kétszer ártnyomatod. Összekevered a maradékkal, még egyszer átdarálod, az előkészített bélbe töltöd. Pár órára a füstölőbe teszed, de ne érje a füst. Így a zsír átjárja, és mellékízt se kap. Kiveszed, hideg helyen érleled pár hétig, és kész.
Itt is szabály, hogy ha a családod egészsége a fontosabb, nem a késztermék színe, a salétromsót (pácsó) hagyd el, de tegyél helyette kétszer annyi tengeri sót.
Saját receptgyűjteményemből, garantált!
Csemege pick szalámi 10 kg-hoz
4,5 kg sertéshús
3,0 kg marhahús
2,5 kg zsírszalonna
25,1 dkg só
10 dkg paprika
2,5 dkg bors
2,0 dkg fokhagyma
3 g örölt szerecsendió
2 g szegfűbors
6 g salétromsó
14 g porcukor
Kedves Kálmánné!
Elmentettem, télen kipróbálom, referálok az eredményről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!