Van különbség a csemege debreceni és a debreceni páros között?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Leírás: A Csemege debreceni formája henger alakú, 26-30 mm átmérőjű, 8 cm hosszú. Húspépből, sertéshúsból és szalonnából készítik. Burkolóanyagul sertés vékonybelet vagy fehérje alapú, emészthető műbelet használnak. A késztermék száraz tapintású, metszéslapján húspépbe ágyazott hús- és szalonnaszemcsék láthatók. E készítmény felületén penész nem fordulhat elő, illata és íze a fűszerezéstől és füstöléstől függően jellegzetes.
Felhasználás: A debrecenit főzés után mustárral vagy tormával szervírozzák, egyes főzelékekhez feltétként is tálalják. Felületét bevagdosva, nyárson sütve vagy grillezve is kedvelt. "
"A debreceni páros kolbászt közepesen puha, kellemesen lédús, ízletes, jellegzetesen helyi eredetű csemegét Európa szerte kedvelik. Már az 1930-as években országos versenyeken aranyéremmel kitüntetett kolbász összetevőinek arányát, készítésének módját a mai napig hűen őrzik. A 12 cm hosszúságú és 30-34 mm vastagságú párokat kézzel alakítják ki, enyhén füstölik, majd főzik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!