A kékpenészes sajt kicsit tovább érett a csomagolásában. Ehető?
Ízre ugyanolyan mint volt, csak intenzívebb. Meg szabad ilyenkor enni a sajtot, vagy okozhat gyomorproblémákat. Vagy a nemespenész miatt nem gond?
Tudom, nagyon hülye kérdés, nem spórolás okán kérdem, hanem csak érdekel.
Én most készítettem belőle mártást a salátámra, remélem nem lesz gond :D
Szívesen várok még tapasztalatokat ezzel kapcsolatban!
Nálunk faluhelyen a kékpenészes (általában dán) sajt nem igazán fogyós portéka, de hál' istennek a helyi Coop-ban valamiért kötelező tartáson van. Amikor a szav. ideje lejárat közeli, le szokták értékelni félpénzesre.
Ilyenkor fel szoktak hívni, én elviszem, várok még vele 1-2 hetet (hűtőben) és akkor az igazi csemege.
Ki ne dobd!!!
Nagyon helyes! :) Én a közeli Spárban figyelem, hogy mikor van lejárat közeli kékpenészes sajt. Én is felpakolom a féláras összes kirakott darabot, és tényleg soha nem volt még semmi baja. minél érettebb annál finomabb.
Volt, hogy más várárló megkérdezte mit lehet ezen szeretni, hogy 3-4 kb 20 dekányi darabot elvittem,de, hát, aki nem kedveli, annak hiába is magyaráznám.
Ma is ez lesz a vacsorám, szilvával, szőlővel, dióval.
Szóval semmi baja sincs, ha kicsit éretebb is, nem kell aggódnod.
Köszönöm!
Jó tudni, hogy nem én vagyok a hülye hogy így még karakteresebbnek találom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!