Ez hogy lehetséges vagy én képzelődőm? 1 kg-1kg?
Vettem cukrot és van egy köcsögünk abba öntjük. És arra lettem figyelmes, hogy míg pár éve teleöntöttem és még a zacskóba maradt cukor most alig lehet megtölteni a köcsögöt.
Szerintetek akkor hallucinálok vagy tényleg van ebben igazság?
Van benne igazság.
Sajnos bizonyos érdekek úgy kívánták, hogy Magyarország ne termelő ország legyen, hanem felvásárló, és a 12 magyarországi cukorgyárból talán 1-2 maradt, a többit nem is csak egyszerűen bezárták, hanem le is bontották, nehogy véletlenül cukrot tudjunk gyártani.
Az eredmény, hogy külföldi , silány minőségű szemetet vagyunk kénytelenek megvenni.
A cukorról pedig azt kell tudni, minél jobb minőségű, annál nagyobb szemekben kristályosodik ki.
Ez a silány minőségű cukor, amellett (és ez a fontosabb!) hogy az édesítő ereje is kisebb, kisebb szemekben kristályosodik.
Márpedig ha mondjuk harmad akkorák a cukorszemek, akkor sokkal jobban tömörödik, tehát azonos tömeg mellett, kisebb helyet foglal, és és nem tudod 1 kg-mal teletenni a köcsögödet...
A múltkor a Metróban cukor akció volt. majdnem ráharaptunk, amikor arra lettem figyelmes, hogy csak 90 deka.Persze ezt nem reklámozták. láttam másokat , cipelték, azt hitték jó vásárt csináltak.
Sajnos nemcsak a cukorral, szinte minden élelmiszerrel, sőt vegyiáruval is ezt csinálják...
... én ilyen termékeknek rá se nézek az árára.
Egyből az egységárát nézem mindennek, azt kötelesek odaírni, és az nem hazudik.
Olyan hülyének nézések vannak, hogy elképesztő.
Még olyan is van, hogy pl reklámújságban megjelenik egy akciós termés jó áron, és nem írják oda, hogy az 70 dkg-ra vonatkozik (pl csirkemell)
Sőt, olyan is volt már, hogy rendesen kilós árnak volt feltüntetve az újságban, a boltban meg a 70 dkg-osra vonatkozott ugyanaz az ár.
Teljesen egyszerű elkerülni ezt, akármilyen nagy betűvel írják rá az árat, mint ha ott se lenne, egyből az egységárat kell nézni.
"A cukorról pedig azt kell tudni, minél jobb minőségű, annál nagyobb szemekben kristályosodik ki."
A cukorfőző mester állítja be mekkora kristályokat kapjon! A vákuum nagyságától függ nem a tisztaságtól!Nen nálunk tudnak csak fínom cukrot főzni!Tényleg nem látni hogy nem egyformák a kristályok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!