Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ajánlanátok nekem egy jó...

Ajánlanátok nekem egy jó minőségű dzsemet, ami valóban dzsem, tele gyümölcsdarabokkal?

Figyelt kérdés
Hiába próbálok dzsemet venni, ami ugye részben abban különbözik a lekvártól, hogy gyümölcsdarabok vannak benne, nem sikerül. Mindig sima, egynemű, gyümölcsdaraboknélküli dzsemet sikerül vennem. Tisztára mint a lekvár. Vagy max. néhány darab lézeng benne csak. Ajánlanátok egy jó márkát? Köszönöm.

2013. júl. 27. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
St. Dalfour cseresznyedzsemje szinte csak cseresznyedarabokból és a köztes helyet kitöltő "szószból" áll, nagyon finom. Van sok más ízben is, de én csak ezt ismerem.
2013. júl. 27. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Vannak lekvárjai is, szóval az Extra XYZ dzsem nevűeket keresd, főleg nagyobb hiperekben.
2013. júl. 27. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm:) Keresni fogom:)
2013. júl. 27. 23:00
 4/6 anonim válasza:

Nálam a spájzban!Póbáld ki csak egyszer is , hogy magad főzöl egy egészen kevés gyümölcsből!Akár fél kg-bó is!

A lekvárfőzés lényege az, hogy a gyümölcsöt először cukor nélkül rotyogtatod, hogy a víztartalmából sok elpárologjon, majd ha jó sűrű, akkor teszel hozzá cukrot v. édesítőt esetleg zselírozót zselírozót . Ha minden eszköz nagyon tiszta ( edény, kanál, és befőttes üveg), nem kell tartósítószer sem bele. Egy próbár megér, és aztán jöhetnek sorban a nyár csodái....

2013. aug. 8. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
A dzsem akkor darabos, ha először egy lekvár "alapot" főzünk, viszonylag sokáig, és mikor már elég sűrű, hozzáadunk gyüm. darabokat, de ezt már nem főzzük szét, csak újból felforraljuk az anyagot, és jöhet bele a cukor és/v. édesítő - egyet forr és mehet az üvegbe.
2013. aug. 8. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ. Az a helyzet, hogy én kifejezetten fekete áfonya dzsemet keresek, és nem maga a dzsem miatt, hanem a fekete áfonya jótékony hatása miatt. Tehát ha lenne nekem itthon alapanyagom, amiből készíthetnék, akkor már fel sem tettem volna ezt a kérdést, mert frissen enném az áfonyát:)
2013. aug. 8. 20:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!