Rozskenyér, vagy teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyér? Melyik egészségesebb? Melyik a diétásabb?
Figyelt kérdés
Kerestem, de csak a fehér kenyérrel találtam összehasonlítást.2013. jún. 24. 10:55
1/2 anonim válasza:
Ha a rozskenyér valóban rozsból van (a feliratán látszik, hogy az összetevők között az első helyen van-e a rozsliszt), akkor nagyjából egyenértékűek. Általában a teljes kiőrlésűben jobban meg lehet bízni, a rozskenyeret nagyon hamisítják, búzalisztből készítik, és malátával színezik. A valódi rozskenyér nagyon sűrű, nehéz, tömör állagú, mert a rozslisztet természetes úton nem lehet jól keleszteni, ezért vagy vegyszereket tesznek bele (és azért egészségtelen), vagy búzalisztet, és akkor nem rozs...
2/2 A kérdező kommentje:
köszi:) már mindkettőt sütöttem itthon, csak nem tudtam hogy melyiket érdemes többször. De ha veszek akkor majd mindig elolvasom hogy mi van benne
2013. jún. 24. 16:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!