Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Létezik az, hogy felbontatlan,...

Létezik az, hogy felbontatlan, szeletelt, zacskózott rozskenyér tartósítószer nélkül elálljon egy hónapig?

Figyelt kérdés

Korábban vásároltam, csak úgy, hóbortból előreszeletelt rozskenyeret. Majd hanyatt estem, amikor azt láttam, hogy a május 15-én vásárolt kenyér június 10-ig eláll. És tényleg így volt. Még felbontás után is csak kicsit kiszáradt, de esze ágában nem volt megromlani.

Azonban a zacskón nincs feltüntetve semmiféle adalékanyag. Le van írva, hogy rozst, élesztőt stb. tartalmaz, de egyetlen E betű és egyetlen tartósítószer név nem szerepel a zacskón. Ha gombaölőszert tartalmaz, azt nem kell feltünteni rajta?

2013. jún. 9. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
HA sütés után azonnal LÉGMENTESEN lezárják, akkor eláll simán. Gombaölö szer NEM KELL BELE, mert nem tud gombaspóra belekerülni, amikor meg csomagolják, akkor még olyan forró, hogy semmiféle gombaspóra nem élné túl.
2013. jún. 9. 17:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Simán, főleg ha a vákuumcsomagolt német feketekenyerekről beszélsz (gondolom igen).
2013. jún. 9. 17:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A rozslisztből sütött kenyerek nagyon sokáig fogyaszthatók. Ha légmentesen lezárják, simán hihető, hogy egy hónapig is jó.
2013. jún. 9. 18:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor nyugodtan eszem tovább két pofára ezt a kenyeret :-)
2013. jún. 11. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!