1/9 anonim válasza:
A tarhonya az tészta lényegében, csak más formában.
Hogy egészséges-e? nézz utána, annyi ilyen oldal van az "egészséges táplálkozással" kapcsolatban.
2/9 intrepid válasza:
A tarhonyaföldön terem. Kora tavasszal kell elvetni, és ősszel van a betakarítás.
3/9 A kérdező kommentje:
A tésztát nem vetik el.
??
2013. máj. 29. 18:35
4/9 anonim válasza:
liszt, só, tojás, víz, ebből áll, én szoktam is készíteni, lényegében reszelttészta
5/9 anonim válasza:
Tarhonya bokorról kell leszedegetni egyenként, ami a tarhonyaföldön terem, ahogy már írták előttem.
6/9 anonim válasza:
tésztából van! Abból van amiből a tészta is készül! :) :D
7/9 anonim válasza:
Liszt, tojás és minimális víz hozzáadásával igen kemény tésztát gyúrtunk.
Általában 8 tojásos tarhonyát gyúrtunk, hogy minél keményebb, tartósabb legyen = 1 kg liszthez 8 tojás, és kb. fél deci-deci víz kg-onként. Ha jól emlékszem.
Külön rostának neveztük azt a fakeretbe foglalt dróthálót, amin ezt a kemény tésztát átdörzsöltük, abból lett a tarhonya.
Ha nagyobb lyukú drótháló, akkor nagyszemű, kisebb lyukún a finom-tarhonyát dörzsöltük át. Napokig a napon szárítgattuk, esetenként kezünkkel átforgattuk, átmozgattuk, míg kőkeménnyé száradt.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 29. 19:05
9/9 anonim válasza:
A tarhonya nem terem úgy tarhonya földön, hanem csak egy tészta fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!