Haverral ittam kannás bort és nagyon könnyen berúgtunk tőle, és nagyon rossz íze volt - mitől van ez?
2013. máj. 13. 14:16
1/8 anonim válasza:
Tudod szőlőből is van gyengébb ízetlenebb, ilyenből.Szőlőből a legolcsóbb bort készíteni.Ha előbb etilalkoholt csinálnának az sokkal drágább lenne mint szőlőlét erjeszteni.
2013. máj. 13. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Mivel én élelmiszervegyész vagyok tudom hogy ha valaki úgy mint sokan elképzelik mesterségesen csinálna bort az sokkal többe kerülne mint egy jó bor.Tanultál kémiát? Lehet az etilalkoholt tablettázni?
2013. máj. 13. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 Phoney válasza:
Ha már itt tartunk, maga az alkohol olcsób lenne pl. melaszból finomítva (ha már bort hamisítanak vele, valszeg nem fizetnek utána jövedéki adót...), de a flakonos bor a segédanyagok maximális mennyiségét kiasználva, minél több mustsűrítményből, cukorfokjavítással, stb. készül.
Már ha a boltira gondolsz, mert az "okosba' csinált" kannásbor az a bánat tudja miből készül, nincs szőlőjellege, régebben (talán most is) még kocsmákban is lehetett vele találkozni "termelői borként". A szakma szerint a borhoz használható legális adalékanyagokból (cukor, borkősav, stb) készül szőlő nélkül.
2013. máj. 13. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
"maga az alkohol olcsób lenne pl. melaszból finomítva"
Ezt komolyan gondolod? A lepárláshoz nem kell energia? A borkősav se magától válik le!A cukor is olcsó?
2013. máj. 13. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Ugyanis a bornak kell tartalmazni savat és cukrot is mert akkor tényleg senki nem issza meg!
2013. máj. 13. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 Phoney válasza:
Igen vegyészúr, a cukorrépamelasz majdhogynem ipari hulladék, a kohászatban még fémhulladékok brikettezéséhez is használják/használták. A magyar szeszgyárak inkább külföldről is behozatják, csak ne bármi másból (gabonából, krumpliból) kelljen finomszeszt főzni. Mivel 1 liter finomszeszből legalább 9 liter "bor" készülhet, bizony még meg is éri alágyújtani annak a lepárlótoronynak. A kész bor cukortartalma meg megint nem egy egetverő érték, főleg, hogy ahány műbort kóstoltam, az mind száraz volt. Meg ezeknek eleve nem izgulják túl az egész ízvilágát, úgyhogy biztos nem verik költségekbe magukat, mikor összerakják őket a pajtában.
2013. máj. 13. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
"a cukorrépamelasz majdhogynem ipari hulladék"
Ugyanúgy mint a pakura a kőolajlepárlásnál. Behozni azért kell mert Mon lecsökkent a cukorgyártás.Nagyon jól tudom hogy a melaszt mire használják hisz tanultam anno, a vasöntésnél az öntőhomokot is össze lehet tapazstani vele hisz szénre bomlik a hőtől.A gyengébb szőlőből készült bor még mindíg olcsóbb mint a fínomszeszből kevert.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!