Maradék ételt újra hasznositod vagy kidobod? Készül belőle valami más étel? Ötletek?
Ahogyan az 1-es írja!
Le lehet fagyasztani, majd később elővenni.
De nagyon sok mindenre fel is lehet használni bizonyos maradékokat, szerencsére a magyar konyha igen változatos.
Ha megírod, hogy leginkább mi az a maradék, amit eddig nem tudtál kitalálni, hogyan hasznosítsd, egyrészt segítünk "gondolkodni", de az is lehet, hogy nagyon sok, már kipróbált "átalakítási" variációt írnak ide kapásból.
Én pl. leginkább a pörkölt-maradékot szoktam: gulyáslevesnek, vagy aprókáposztával húsos káposztának, vagy pirított tarhonyával. De sokan vannak, akik ledarálják a pörkölt-maradékot, és lesz belőle fincsi húsos-palacsinta.
Tört-krumpli-maradékból szoktam a krumplis-tésztát. De ebből lehet hamis-fasírozottat, vagy éppen krumplis-lángost is készíteni. A lángosnak meggyúrt tésztából ha gyúrsz néhány gölödint, rántott leves-alapba belefőzöd = gölödin-leves.
Nokedli maradékból a tojásos nokedlit.
Panírozás során kimaradt tojásból lehet a tojásos-levest
Nem dobunk ki semmit! Ha marad lefagyasztok és megesszük rá pár hétre.
Főtt krumpliból: krumplis lángos, pogácsa, derelye, nudli, krumplis tészta, krumplis kenyér
Főtt tojás: tojáskrém, stefánia vagdalt
Főtt rizs-rizottók, rizsgombóc
Maradék/vég felvágottak(párizsi, szalámi, kolbász) húskrém melegszendvicsre, pizza
Maradék főtt tészta-másnka valamilyen rakottészta
Maradék palacsintatészta-bundás alma vaniliáscukorba forgatva
Kimaradt tojássárgája/fehérje-bundáskenyér, rántotta, rántott ételekhez
Mardaék zöldségek (pl egy répa, pár marék borsó) rizshez keverem
Maradék túró(pár kanál) kikeverem körözöttnek
Maradék sajt-bundáskenyér, melegszendvics, sajtszósz
Maradék nokedli-tojásos nokedli
Maradék pörkölt-rizseshús, tarhonyás, pizza, melegszendvics
Mardaék pár kanál tejföl-belerakom pogácsába
Mardaék káposzta(pl a káposztésztából) palacsinta(káposztás)
fagyasztott gyümölcs maradék-piskótába dobálom
Mindenből van db gyümölcs és már nem kérjük-vegyesgyümölcsleves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!