Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék ételt újra hasznositod...

Maradék ételt újra hasznositod vagy kidobod? Készül belőle valami más étel? Ötletek?

Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 09:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Van, amiből készülhet más étel. De a maradékot lefagyasztom, és megesszük máskor. Semmi nem dobok ki. Legfeljebb azt a néhány falatot, ami a tányéron marad.
2013. máj. 23. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahogyan az 1-es írja!

Le lehet fagyasztani, majd később elővenni.

De nagyon sok mindenre fel is lehet használni bizonyos maradékokat, szerencsére a magyar konyha igen változatos.


Ha megírod, hogy leginkább mi az a maradék, amit eddig nem tudtál kitalálni, hogyan hasznosítsd, egyrészt segítünk "gondolkodni", de az is lehet, hogy nagyon sok, már kipróbált "átalakítási" variációt írnak ide kapásból.


Én pl. leginkább a pörkölt-maradékot szoktam: gulyáslevesnek, vagy aprókáposztával húsos káposztának, vagy pirított tarhonyával. De sokan vannak, akik ledarálják a pörkölt-maradékot, és lesz belőle fincsi húsos-palacsinta.

Tört-krumpli-maradékból szoktam a krumplis-tésztát. De ebből lehet hamis-fasírozottat, vagy éppen krumplis-lángost is készíteni. A lángosnak meggyúrt tésztából ha gyúrsz néhány gölödint, rántott leves-alapba belefőzöd = gölödin-leves.

Nokedli maradékból a tojásos nokedlit.

Panírozás során kimaradt tojásból lehet a tojásos-levest

2013. máj. 23. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem dobunk ki semmit! Ha marad lefagyasztok és megesszük rá pár hétre.

Főtt krumpliból: krumplis lángos, pogácsa, derelye, nudli, krumplis tészta, krumplis kenyér


Főtt tojás: tojáskrém, stefánia vagdalt


Főtt rizs-rizottók, rizsgombóc


Maradék/vég felvágottak(párizsi, szalámi, kolbász) húskrém melegszendvicsre, pizza


Maradék főtt tészta-másnka valamilyen rakottészta


Maradék palacsintatészta-bundás alma vaniliáscukorba forgatva


Kimaradt tojássárgája/fehérje-bundáskenyér, rántotta, rántott ételekhez


Mardaék zöldségek (pl egy répa, pár marék borsó) rizshez keverem


Maradék túró(pár kanál) kikeverem körözöttnek


Maradék sajt-bundáskenyér, melegszendvics, sajtszósz


Maradék nokedli-tojásos nokedli


Maradék pörkölt-rizseshús, tarhonyás, pizza, melegszendvics


Mardaék pár kanál tejföl-belerakom pogácsába


Mardaék káposzta(pl a káposztésztából) palacsinta(káposztás)


fagyasztott gyümölcs maradék-piskótába dobálom


Mindenből van db gyümölcs és már nem kérjük-vegyesgyümölcsleves

2013. máj. 23. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem sokszor marad meg kaja, mert nem főzünk nagy adagokat. Nem szeretjük az olyan ételt, ami melegítve van, és már egy napos, így inkább mindig frissen készítünk mindent, és a hűtőben nem tárolunk kész ételt. Ha van maradék, akkor ha olyan, a kutyáknak adjuk, vagy kidobjuk.
2013. máj. 24. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!