A tesco-ban árult hús tényleg úgy került az áruházakba, hogy rossz volt és hipóval és ecettel megtisztították?
"És a Tesco-ban dolgozóknak miért kell előre tudniuk, mikor jön ellenőrízni az ANTSZ??"
Józsefvárosi KÖZÉRTnél is tudtuk, hogy mikor jönnek a KÖJÁLosok. Taknyos-romlott cucc kikerült a raktárba -volt egy udvari raktár, amiről nem sokan tudtak- pult mögött kilocsoltunk néhány üveg hypót, és mindjárt "jó szag" volt.
Már csak ezért sem lehet hypóval lemosni a húst, mert annak érződik a szaga. Sós víz, ha az sem segít, akkor jó fűszeres parasztkolbász.
Édesanyám kereskedelmit végzett (jó 30 éve), nekik ott tanították!, hogy a romlott húst ecetes vízzel kell lemosni. Nagy áruházakban előszeretettel alkalmazzák, de kisebb boltokban, piacon is előfordul. Helyettesítőként dolgoztam pár napot piacon húsos pultban, azzal kezdtem a napot, hogy áttöröltem a szalámikat, kolbászokat.
Egy biztos, Tescoban és hasonló helyen nem veszek húst, max. előre csomagoltat. Kivéve ha anyukámmal bemegyek a megyeszékhelyre a Tescoba, mert ott van ismerős a húsos pultnál, mindig szól, hogy most vehetünk-e onnan árut vagy sem. Általában nem ajánlja.
A hipót viszont hülyeségnek tartom. Annak erős szaga van, lehetne érezni a húson, aki úgy megvenné, az meg is érdemli.
Mikor gyakorlaton voltam kisebb áruházláncnál, akkor a nyálas, zöldülő virsliket ecetes vízbe áztatták, mosták, hogy el lehessen adni. A Tesconál a csemegepultos cuccokat, amiket nem akarnak kidobni, odapasszolják a pizzás pulthoz, ott megy rá feltétnek a helyben sütött pizzákra.
Én a friss húsokkal már sokszor megjártam (hentesnél is vásárcsarnokban!) úgyhogy csak előre csomagoltat veszek, amin nincs átragasztva a címke. Lehetőleg Aldiban, mert ott még nem sikerült szart vennem. Tescoban soha nem vennék húst. Hánytam már sugárban 2 napig romlott hústól, úgyhogy inkább kihagynám.
Én még nem vettem Tescoban rossz húst. Igaz nem a helyiben, hanem egy másik áruházban dolgozik rokon a húspultban és nekünk mindig hátulról hozott húst a frissen behozottból.
De pl vettünk már piaci hentestől nagy darab füstölt sonkát melynek zöld volt a közepe, pedig ismerős volt a pultban. Vissza is vittük, visszakaptuk a pénzünket és kaptunk egy jó sonkát is.
Kérdező! Igen, már rengetegszer sok tízmillióra is büntették őket hasonlók miatt, és most is indul eljárás. Végre van néhány ott dolgozó is akik vallomást tettek az ügyben. [link]
Egyébként én is vettem már romlott darált húst a Tescoban, azóta kizárólag henteshez járok, ott odafigyelnek, mert a jó hírnevével, és a vevőkörével nem játszik egy kis plusz bevétel miatt, és ő be mer állni a pultja mögé, a vásárlói szemébe mer nézni.
Legszívesebben azokkal zabáltatnám fel a romlott húsokat akik kiadják az utasításokat az értékesítésükre!
Tesconál egy kisvárosi áruháznek heti 40-50 milliós bevétele van, ami ünnepek környékén simán felmegy 60 milláig. Simán kifizetik a bírságokat. Sokkal jobban meglennének lőve, ha bezárnák őket 3 napra, mert jelentős bevétel kiesésük lenne.
Másrészt a dolgozó, akit te a pultban látsz a dolgok legalján van, neki megmondják, hogy akkor is vigyorral adja el a húst, ha a kutyájának se adná oda. Őket cseszegetik mindenért, és ha nem csinálod meg, akkor másnap már be se kell menned. Még egy 1-2 szinttel fölöttük levő is félti ám a helyét.
Ha lottót nyernék esküszöm azzal tölteném az időmet hogy jelentkeznék ilyen helyekre dolgozónak, és prfi rejtett kamerákkal mennék be dolgozni, majd a felvételeket átadnám a sajtónak, feltölteném minden lehetséges helyre hogy kicsit kinyíljon az emberek szeme a multikkal kapcsolatban.
Van barátom aki azóta vegetáriánus mióta egy multi hentes részlegén dolgozott, és tényleg a kutyájának nem adta volna azokat a húsokat amiket ott el kellett adniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!