A paradicsom zöldség vagy gyümölcs?
Figyelt kérdés
2012. márc. 3. 14:20
42/59 anonim válasza:
Bocs de a rebarbara is gyümölcs. Ott kapod meg, a gyümölcsételek között, Mindegy, hogy tudományosan levél-e, bizony, a konyhán gyümölcs!
43/59 anonim válasza:
Hát bocs, de a rebarbara egy zöldség, amit gyümölcsként fogyasztunk, a paradicsom pedig gyümölcs, amit zöldségként. A vitád tárgytalan.
44/59 anonim válasza:
Ja mellesleg szakácsként, ha ilyen baromságokat mondtam volna, úgy kihajítanak, hogy a lábam nem érte volna a földet, úgyhogy ne gyertek ezzel a konyhán ez meg az kifejezésekkel! Maximum köznyelvben zöldség-gyümölcs, olyan nincs, hogy KONYHÁN!
45/59 anonim válasza:
Mennyire jó már, egy-két itt lézengő. Nem mondaná, hogy "OKAY, tévedtem..." hanem kreál egy alternatív világot (jelen esetben: "konyha-tudomány", "mi a közemberek vagyunk"), amiben neki van igaza. Anyám borogass... az emberi pszichológia...
46/59 anonim válasza:
"Azért gyümölcs, mert aminek a termését fogyasztjuk azt gyümölcsnek, aminek a gyökerét, levelét stb. esszük azt zöldségnek nevezzük."
Ezek szerint a tök is gyümölcs?!
47/59 anonim válasza:
Nem lehet ebben tudományos ismérveket felállítani. A hagyomány számít, az anyanyelv. Ahogy megtanultad nagyanyádtól, melyik mi. És az anyanyel a felhazsnálás szerint csoportosít.
Eleinte kellemes volt ez a csevegés, De "Nem mondaná, hogy "OKAY, tévedtem..."" kissé már eőltetett :)
48/59 anonim válasza:
Úg értem én is így gondolom. Hogy van a ki nem mondaná"Nem mondaná, hogy "OKAY, tévedtem..."" holott látja, hoyg nincs igaza :) de ettől még forog tovább ...
49/59 anonim válasza:
Voltam a Sparban. A cimkézőautomata okos magyar!
50/59 anonim válasza:
"Ezek szerint a tök is gyümölcs?!"
Igen, az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!