A paradicsom zöldség vagy gyümölcs?
Most lehet ilyenekkel jonni, hogy ''szerintem'', de akkor mindenki mas alapjan fogja definialni. Iz, hol terem, mire hasznaljuk, stb...
Egyetlen objeltiv definicio van, ez pedig a biologiai besorolas attol fuggoen, hogy melyik reszet fogyasztjuk az adott novenynek.
Kedves utolso ''szerinted zoldsegFELE'', nos nem. A paradıcsom, paprika gyumolcs.
" Egyetlen objeltiv definicio van, ez pedig a biologiai besorolas" a kérdésből nem derül ki, de szerintem köznyelvi értelemben kérdezi. A nyelv is tudomány ám, nem csak a biológia!
Sőt a konyhanyelv is van olyan fontos, mint a biológia!
Vagyis : tudományos értelemben: termés, konyhai értelemben: zöldségféle.
Az objektív dolgok kívöl állnak rajtunk, mi szubjektívek vagyunk :)
Az én wikipédiámban a dinnye gyümölcs.. nem ehetem a gyökerét, hát magok vannak benne!!! Az én wikipédiám semmi olyat nem ír.
Egyébként a rebarbara is gyümölcs, holott a levélnyelét esszük. Konyhán gyümölcs.
Bizony, nem elírás, a paradicsom az egyik legnépszerőbb gyümölcs. Ezzel a kijelentéssel sokan vitába szállnának, de a tudomány az tudomány. A botanika félreérthetetlenül és minden kétséget kizáróan a gyümölcsök közé sorolja a piacon garantáltan a zöldséges standon fellelhető növényt.
A definíció szerint gyümölcsnek nevezzük a növény érett, az esetek többségében lédús, húsos magházát vagy magházait, zöldségnek pedig a növény ehető részeit hívják, így gyökerét (pl. répa), gumóját (burgonya), szárát (zeller), levelét (saláta) vagy bimbóját (kelbimbó).
Pontozzatok engem is le de a paradicsom az bizony GYÜMÖLCS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!