A paradicsom zöldség vagy gyümölcs?
Aki magyar, ide!! A paradicsom zöldség!!
Aki nem ezt mondja, az ateista!!!
A bıologia szerint az a gyumolcs, aminek a termeset esszuk, es az a zoldseg, aminek a szarat, gyokeret.
Ebben az ertelemben a paradicsom gyumolcs, es a dinnye zoldseg.
Nyilvan a koznapi szohasznalatban forditva van.
Es meg valami:
Ez biologia. Semmi köze a nyelvekhez.
A köznyelv és a gazdasági nyelv szempontjából különböző kategóriába kerülhet a lágyszárú növény termése.
"A gyakorlatias választóvonal leginkább az, hogy az adott kultúrkörben jellemzően inkább nyersen, vagy főzve-sütve fogyasztják-e."
A köznyelv gyümölcshöz az édes-savanyú ízt is társítja. A paradicsom inkább a sós ízvilághoz tartozó zöldségekkel szerepel. Magyarországon elsősorban konyhai alapanyagként vált ismerté anno.
Te a dinnyének a gyökerét eszed???
Én kulinális szempontból nevezem, nem biológiailag. A paradicsomot a konyha felől kell megszólítani!
# 22/26 Időpont ma 14:49
olyan, mintha műanyagpohárból innád a bort....
"A bor filozófiája
(részletek)
Végül is ketten maradnak, Isten és a bor.
Elhatároztam, hogy imakönyvet írok az ateisták számára. Korunk ínségében a szenvedők iránt részvétet éreztem és ezen a módon kívánok rajtuk segíteni.
Feladatom nehézségével tisztában vagyok. Tudom, hogy ezt a szót, Isten, ki se szabad ejtenem. Mindenféle más neveken kell róla beszélni, mint amilyen például csók, vagy mámor, vagy főtt sonka. A legfőbb névnek a bort választottam. Ezért lett a könyv címe a bor filozófiája, s ezért írtam fel jeligéül azt, hogy: végül is ketten maradnak, Isten és a bor."
Kedves 26, 23 vagyok.
Kerlek nezz ra a Gorogdinnye wikipediara.
Igen, a dinnyenek a gyokeret eszem (te is), meghozza a fogyokeret, ami a fold felett helyezkedik el.
Tovabba a tokfelek csaladjaba tartozik.
Zoldseg.
Csodalom, hogy a sok okos valaszok kozott hogyhogy nem volt olyan, hogy a paradicsom nem lehet zoldseg, mert az nem zold.
Magyarországon az a gyümölcs, ami fán, bokron terem és édes lehetőleg + a földieper, dinnye, kivi.
Na ez sem igaz.A citrom,egres, savanyú mégis gyümölcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!