Mi a véleményetek erről a mogyorókrémnek csúfolt ipari hulladékról?
Igazából ez vétek az "Élelmiszerek" kategóriába tenni, mert ez nem az. Ez valami legális méreg.
Én azonnal hánytam tőle, és a mai napig a számban van az undorítóan KESERŰ íze, akárhányszor csak rágondolok vagy meglátom a boltban.
Olyan mocskosul keserű (hogy lehet keserű egy mogyorókrém??), hogy a legócskább kanalas gyógyszer se ennyire keserű.
Azonnal megundorodtam tőle, és sajnos a mai napig pontosan emlékszem az ízére.
Állagra meg mint a fűrészpor, hiába lenne "crunchy", azaz ropogós a mogyoródarabkák miatt, az inkább összetört apró darabok egy hatnapos hasmenésben. Mintha nem jól törték volna össze a mogyoródarabokat, de ez már a legkevesebb.
Ezekért a mogyorókért is nagyon kár, amik ebbe az ipari méregbe kerülnek. Kár volt ültetni is őket.
Csak mondom, hogy nem volt lejárva, nem azért volt keserű. És aznap vettem.
Akkora bakot lőttem a vásárlásával, mint még soha. Egyből ment is a kukába egészben, üvegestől.
Evett már valaki ebből? Hogy élte túl?
Ez nem mogyorókrém (nem olyan, mint a Nutella), hanem mogyoróvaj, földimogyoróból készül, "sós" (igazából nem sós, hanem semleges, mogyoró íze van), tömény.
Ez a földimogyoró: [link]
Lekvárral, dzsemmel szokták kenyérre kenni (PBJ sandwich - peanut butter jam azaz mogyoróvaj dzsem szendvics), vagy sütikhez használják vagy pl. zabkásához adnak egy kanállal ízesíteni vagy thai jellegű curryfélékhez. A Tescos nem a minőség csúcsa, van benne pálmaolaj is pl., az igazán jó minőségűekben semmi más nincs, csak mogyoró. Ha van egy erős késes aprítód és rengeteg időd és türelmed, akkor pirítatlan, sótlan földimogyoróból (de bármilyen más magból, pl. kesudió) otthon is tudsz csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!