Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a mogyorókrémnek csúfolt ipari hulladékról?

Figyelt kérdés

Igazából ez vétek az "Élelmiszerek" kategóriába tenni, mert ez nem az. Ez valami legális méreg.

Én azonnal hánytam tőle, és a mai napig a számban van az undorítóan KESERŰ íze, akárhányszor csak rágondolok vagy meglátom a boltban.

Olyan mocskosul keserű (hogy lehet keserű egy mogyorókrém??), hogy a legócskább kanalas gyógyszer se ennyire keserű.

Azonnal megundorodtam tőle, és sajnos a mai napig pontosan emlékszem az ízére.

Állagra meg mint a fűrészpor, hiába lenne "crunchy", azaz ropogós a mogyoródarabkák miatt, az inkább összetört apró darabok egy hatnapos hasmenésben. Mintha nem jól törték volna össze a mogyoródarabokat, de ez már a legkevesebb.

Ezekért a mogyorókért is nagyon kár, amik ebbe az ipari méregbe kerülnek. Kár volt ültetni is őket.

Csak mondom, hogy nem volt lejárva, nem azért volt keserű. És aznap vettem.

Akkora bakot lőttem a vásárlásával, mint még soha. Egyből ment is a kukába egészben, üvegestől.

Evett már valaki ebből? Hogy élte túl?

[link]

nov. 17. 21:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszi! Ezeket tényleg nem tudtam! Azt hittem, ez egy elrontott olcsó Nutella-utánzat.

De még ha ez egy teljesen más termék is, normális, hogy ez a fajta nagyon keserű volt?

nov. 17. 22:53
 12/22 anonim ***** válasza:
86%
Ha tényleg nagyon az volt az nem normális. Ettem már régi, avas földimogyorót, ha jól emlékszem az volt ehetetlenül keserű, könnyen lehet hogy az volt a probléma. Sós az igen, de keserűnek nem kéne lennie.
nov. 17. 23:00
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat!
nov. 17. 23:05
 14/22 anonim ***** válasza:
78%
A belinkelt termék 95%-a földimogyoró, a Nutellának pedig 13%-a mogyoró, a többi pálmazsír és cukor. Vajon melyik lehet a jobb minőségű, értékesebb termék? Elárulom, hogy az első magasan jobb.
nov. 18. 04:51
 15/22 anonim ***** válasza:
64%
Ettem már mogyoróvajat, (nem ezt a márkát), mézzel nagyon jól lehet édesíteni. Mi süteménybe raktuk
nov. 18. 05:13
 16/22 anonim ***** válasza:
91%

Magyarán fogalmad sem Volt mit esszel nutzelát vagy mugyoro vajat.

[link]

[link]

[link]

[link]

nov. 18. 07:12
 17/22 A kérdező kommentje:
Igen, valóban fogalmam sem volt. Van ilyen.
nov. 18. 07:25
 18/22 A kérdező kommentje:
Nyugodtan linkelheted a magyar wikipédiát is. Ez itt egy magyar fórum.
nov. 18. 07:26
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

#21-#22

"Akkor keserűnek kell lennie? Nem inkább sósnak?"

Nem gyakran eszek ilyesmit, de jó esetben inkább sós, mint keserű. Olyasmi ízvilág, mint a "sósmogyi". Az is hántolt, sózott földimogyoró.

[link]

"Lehet, hogy akkor a földimogyoró nyersen sem olyan élvezetes ízű, mint a bokros?"

Ez emberfüggő, hogy mi az élvezetes. A földimogyoró magában semlegesebb ízű, azt szokták sózni. De magában is kapható, puha héja van, amiben általában 2 mag van. Nyersen sem rossz:

[link]

A kemény héjú mogyoró, ami itthon is terem, az talán édeskésebb magában is. A mogyorós csokiban például az van. Meg a Nutellában is.

[link]

nov. 18. 08:36
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem keserű. Hogyha te keserűnek érezted, akkor 99% avas, szar mogyoróból készült és úgy került a boltba.

A mogyoróvajnak amúgy pontosan olyan íze van, mint a földimogyorónak, csak kenhető, krémes állagban.

nov. 18. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!