A fügét megéri ipari mennyiségben termeszteni?
1 Hát igen, nekünk itthon 6 fügefánk van és már annyi termése van, hogy beleszakadunk a lekvár főzésbe :D, lekvár készítése szempontjából nem sok előnyösebb gyümölcsöt tudok, mint a füge, arányosan, sokkal több lekvár jön ki mint más gyümölcsöknél, igy is jutott eszembe a kérdés, csak ennél tervnél az a baj, hogy az emberek annyira nem ismerik a fügét, kételkedem abban, hogy lenne-e akkora kereslet rá mint amekkora kínálat.
Az ipar alatt, akár gyógyszer készítést vagy üdítő ipart gondoltam, biztos vagyok benne, hogy aszalás és a lekvár készítésen kívül lehet benne más potenciál, csak olyan kevés irodalmat találok a neten erről (mondjuk ennek örülni is kellene, hiszen biztos egy kiaknázatlan dologról van szó)
2 Hát őszintén nem tudom milyen vegyszerek kellenének, hiszen a fügének szinte nincs is semmi betegsége, a víz igénye meg kimondottan kevés. Maga a romlandóságán kívül nem sok előnyösebb gyümölcsöt tudnék mondani, ami a mi vidékünkön megterem.
Habár arról se feledkezzetek meg, hogy pálinkát és különböző alkoholos italokat is nagy hatékonysággal lehet csinálni belőle.
Nem az a kérdés, hogy eladható-e a füge, vagy a fügéből készült termékek. Eladható.
Viszont más egy nagyüzemi gazdálkodás, és más az, ha csak néhány fával kell törődni.
Az a konkrét helytől is függ, de a téli időjárás az nem "füge barát", a szélsőségek között ott van annak is a lehetősége, hogy minusz 15-20fok körüli hidegek vannak, amikor már védelem nélkül a füge kifagy.
Tavasszal persze szépen megújulhat, de abban az évben termésre nem kell számítani.
Kérdés az, hogy ott konkrétan hogy tudod megoldani a teleltetést, ha nem csak néhány fára kell figyelni.
5 Nos itt errefelé télen az időjárás nem megy -15 fok alá sosem! -15 fokig pedig tökéletesen jól megvan egy kifejlett példány. Egy BÁRMILYEN másik gyümölcsfa előbb elfagy, mint a füge, mint ahogy az utóbbi pár évben megfigyelhettük, mégis vannak akik gyümölcsösből szerzik a kenyerüket. Napjaink időjárására jellemző, hogy a telek viszonylak enyhék, majd februárban jön egy melegebb időszak, a fák kirügyeznek majd egy hatalmas fagy kinyírja az évi termést órák alatt és ez zsinórban már évek óta igy megy, nem véletlen mérik aranyáron a gyümölcsöket...
Igazából a kérdésem nem is erről szól, hanem hogy ipari mennyiségben mennyire eladható illetve melyik ágazatokban használják nagy tételben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!