Nyersen (mondjuk szendvicshez) a lila a zöld vagy a vörös hagymát szeretitek jobban?
Nekem is a póréhagyma az első, az kevésbé erős, utána a lila, zöld.
Vöröshagymát nem használok szendvicsbe.
Nem volt a felsorolásban de a fehér hagyma is nagyon jó szendvicsekbe, mert nem erős.
Hát, ez nagyon étel kérdése.
Pl zsíros kenyérhez a lilahagymát, ha az nem lenne, akkor vöröset.
Egy jó hamburgerbe kell a vöröshagyma, jó vastag szeletben.
Egy felvágott, ami kevésbé intenzív ízvilágú, amellé az újhagyma/zöldhagyma, a póré, esetleg a fehérhagyma passzol. Az ízesebb, fűszeresebb szendvicshez már legalább a fehérhagyma jobb, de oda is a lila passzol igazán.
De ha pl paradicsomot és/vagy valamilyen uborkát is eszek, akkor, hogy ne vegye el a többi ízét, akkor a friss zöldhagymát, újhagymát, esetleg a nyers gyöngyhagymát/mogyoróhagymát.
Medvehagyma nálam kizáró bármi mellé is. Egyszerűen nem jön be az íze. A metélőhagyma sokmindenhez jó, de főleg húsok mellé és nem szendvicshez, mivel nagyon lágy íze van így szinte minden elnyomja.
Pirítóshoz fokhagyma, lángoshoz is, de bizonyos hidegtálakhoz is nagyon jól passzol pár gerezd belőle, bár elég markáns gyomorsavat kreál, és még egy jó ideig visszaköszön egy-két böfivel.
Melegszendvicsekhez, legalábbis a krémhez, én aprított vöröshagymát használok, olykor pépesítek egy kicsit belőle. Szerintem jól passzol a legtöbb ízvilághoz, főleg a sajt miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!