Rendeltetésszerűen használod a fűszersókat, vagy
szoktál néha kalandozni?
Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy megveszel bármilyen fűszersót, és nem arra szórod amire készült. Pl veszel steak fűszersót és sültkruplira vagy tükörtojásra szórod. Vagy a sültkrumpli fűszersót margarinos kenyérre, szendvicsre.
Elöször is nem veszek füszersókat - ezek a legtöbb részt só+tartósítószerek, indokolatalnul drágák és egészségtelenek, ha magadnak keversz össze tetszés szerinti füszereket, sokkal jobban jársz - , hanem külön mindenféle füszert.
Másrészt soha semmiféle füszer vagy füszersó nem "kötelezö" választás, mindet úgy használhatod, ahogy neked éppen tetszik. Elöfordulhat, hogy az eredmény nem olyan lesz, mint amit elképzeltél, de rengeteg új híres étel született ilyen kisérletezgetésböl.
szept. 10. 20:07
2/10 anonim válasza:
Nem szoktam "rendeltetés szerűen" használni a konyhai alapanyagokat, szeretem kipróbálni azt, és úgy, ahogy eszembe jut.
Igen, az eredmény nem is mindig publikus - másnak nem szeretek, nem is nagyon szoktam főzni.
szept. 10. 20:52
3/10 anonim válasza:
Sosem rendeltetésszerűen használom
szept. 10. 21:06
4/10 Metionin válasza:
Nálam az a ritka, ha rendeltetésszerűen használom.
szept. 10. 21:42
5/10 anonim válasza:
duplasajtos mcroyalt sozom le mindig steak soval , rubokkal. sult krumplira szigoruan fokhagymaso
szept. 10. 21:43
6/10 anonim válasza:
Sikerült beletenyerelned a konyhaművészet közepébe. Végülis a feleségem is úgy kezdte, hogy a mirelit hasábburgonyát zacskóstul tette az olajba
szept. 10. 22:12
7/10 anonim válasza:
sajnos rájöttem az évek alatt hogy nagy részük elég jellegtelen és egyformák, hiába variációk. viszont mivel élek velük, ezért van olyan hogy pl. párizsi jellegű bundás hússzelet készül, és annak a tojás részébe van öntve egy ilyen csodából, változatosabbá tudja tenni azok számára kik nem tudnak vagy lusták főzni
szept. 10. 23:25
8/10 anonim válasza:
Nem, mivel ezek a fűszerek általában több dologhoz passzolnak. Nyilván gyártanak mindenhez külön, pl láttán olyat, hogy rántotta fűszerkeverék... Szerintem ez csak a gyártóknak egy +bevétel, hogy főzni nem nagyon tudó emberekkel megvetetnek 100 félét ezekből. Aki már jobban kismeri magát, az tudja, hogy pl egy sült krumpli fűszerkeverék az sok mindenhez használható.
szept. 11. 07:52
9/10 anonim válasza:
Mézes-chilis a kedvencem. Meg a tejföl ízű. Szoktam tenni sült krumplira, sós chipsre, natúr burgonyasziromra, sült tofura, sült zöldségekre.
De ettem már delikátos vajas kenyeret is.
szept. 12. 11:57
10/10 A kérdező kommentje:
A tejfölöset én is nagyon szeretem. Azt én is szoktam sültkrumplira szórni. Meg szoktunk szárítani vöröshagymát és azt ledaráljuk olyan állagúra mint a porcukor és van hogy azt is szórunk a krumplira a telfölös só mellé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!