Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem játszik rendeltetésszerűen?

Nem játszik rendeltetésszerűen?

Figyelt kérdés
15 hónapos a fiam és nem akar úgy játszani a játékokkal ahogyan kellene. Van sok autója, traktorja, de nem akarja őket tologatni, inkább megfogja és kézben odahozza nekem, hogy én tologassam, vagy akasztjam rá a traktorra a pótkocsit. A homokozóban is állandóan az én kezembe nyomja lapátot, hogy lapátoljam a homokot a kisvödörbe. Hintázni, tologatós kisautóba se szeret lenni. A labdàt dobálja, rúgja és a meséskönyvet is hozza, hogy olvassam, de mást nem nagyon. Hiába mutogatom neki, hogy hogyan kell játszani a játékokkal, egyszerűen nem akarja.

máj. 27. 17:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nemáááár... 15hónapos.

Johogynem már írjon, olvasson is....

máj. 27. 17:15
 2/18 anonim ***** válasza:
90%

egyetemre beírattad már? Csak szólok, lassan késésben lesztek...

Irónia nélkül: ezeket nem kel hogy tudja egy 15 hónapos szinte még baba gyerek.

máj. 27. 17:21
 3/18 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, csak itt olvasgattam a témában és mindegyik ilyen jellegű kérdésnél azt írták az anyukák/apukák, hogy 1 év körül már mentek ezek a dolgok. Akkor valójában mikortól kell ezeket tudnia?
máj. 27. 17:25
 4/18 anonim ***** válasza:
83%
Éppen az pozitív, ha nem rendeltetésszerüen használja, ez arra mutat, hogy kretaívabb az átlagnál
máj. 27. 17:29
 5/18 anonim ***** válasza:
95%
Nincs olyan, hogy egy játékkal "rendeltetés szerűen játszani"... Egy játék rendeltetése az, hogy játszanak vele, mindegy hogy hogyan. Ha azt játssza hogy a két traktor cintányér és összeütögeti az pont ugyanolyan jó, mintha tologatná őket. A lényeg, hogy játszon.
máj. 27. 17:43
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezek teljesen normális dolgok ekkora gyereknél. Avval meg ne foglalkozz, hogy más mit mond, mit ír. Vagy igaz, vagy nem.
máj. 27. 17:55
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy valamivel valahogy KELL játszani??? Ne szívass már
máj. 27. 18:05
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Ésss így neveltek megfelelési kényszeres, boldogtalan felnőtteket... 15 hónapos! Hagyjad már békén.
máj. 27. 18:12
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A 4 éves lányomnál baromira nem emlékszem, hogy PONTOSAN mikor kezdett el "rendeltetésszerűen" játszani a játékokkal, de az jó közelítés, hogy valahol 1 éves kora körül. Ez jelentheti a 10 hónapos korától kezdve a 18 hónapos koráig bármit :D

A kisebbik gyerkőc pont most 1,5 éves, nála kicsit közelebb van ez az időszak, de még így sem emlékszem rá, hogy pontosan mikortól kezdte el tologatni a kisautókat meg a lapáttal normálisan játszani. Az tuti, hogy most már "jól" játszik velük, szóval biztos, hogy valahol még 1,5 éves kora előtt kezdte el. Szóval évek távlatából majd tudom mondani, hogy úgy kb 1 éves kora körül.

máj. 27. 18:33
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Hat nalunk a neurologus kb masodik kerdese ez volt, hogyan jatszik.

Van jelentosege, de nem igy onmagaban, mi se emiatt mentunk hozza, de kozben kiderult, hogy annyira feltunoen mashogy jatszik, hogy ez nala baj.

O se nagyon hasznalt semmit, inkabb csak dobalt vagy hurcolaszott 1,5 evesen.

De mondom, hogy ennek igy onmagaban semmi jelentosege.

máj. 27. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!