Nem játszik rendeltetésszerűen?
Húha. Van baj a fejekben. :)
Az autizmusnak éppen ez az egyik legszembetűnőbb jele, ha nem rendeltetésszerűen játszik a játékokkal. Pl.: az autót nem gurítja, hanem csak a kerekét pörgeti. Vagy a formabedobós játéknál a formákat nem illeszti a helyére, hanem egymás után felsorakoztatja. Ez nem azt jelenti, hogy kreatív! Hanem, hogy nem érti a jàték lényegét és hiába mutatja meg a szülő, hogy kell játszani a játékkal, a gyerek nem képes leutánozni azt.
Illetve, amit ír a kérdező, hogy vele csináltatja meg a gyerek a dolgokat, tehát odahúzza a kezét, hogy ő lapátolja a homokot, stb az is autisztikus jel.
Szóval nem kérdezett hülyeséget! Nekem is 15 hósan lettek szembetűnőek ezek a dolgok. 20 hónaposan màr autizmus diagnózisa volt a kisfiamnak.
Szerintem jó dolog, ha észreveszed, hogy valami nem okés a gyerek fejlődésében és utána jársz! Az pedig, hogy itt a hozzá nem értők mindenre azt mondják, hogy normális, ezzel elnyomva a szülőben a felismerést, nagyon káros!
Inkább járj utána és derüljön ki, hogy minden rendben, mint fordítva!
10-es vagyok, nalunk hipotonia es idegrendszeri eretlenseg a gond, nem kezdett el idoben jarni, igazabol emiatt fordultunk orvoshoz.
De szerencsere a tsmt torna csodat tett, szoval semmi komoly egyelore. Csak sokszor olyan bizonytalan az ember is, hogy most mi a jo mi a nem jo, oszinten nekem meg se fordult a fejemben, amig szakember nem mondta, hogy a jatekkal is gond lehet.
De en azt mondom, ha barmiben bizonytalan vagy kerdezo, elso korben kerdezd a gyerekorvost. Aztan majd elvalik. Most en meg ennyibol nalatok nem aggodnek, kicsi meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!