Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem játszik rendeltetésszerűen?

Nem játszik rendeltetésszerűen?

Figyelt kérdés
15 hónapos a fiam és nem akar úgy játszani a játékokkal ahogyan kellene. Van sok autója, traktorja, de nem akarja őket tologatni, inkább megfogja és kézben odahozza nekem, hogy én tologassam, vagy akasztjam rá a traktorra a pótkocsit. A homokozóban is állandóan az én kezembe nyomja lapátot, hogy lapátoljam a homokot a kisvödörbe. Hintázni, tologatós kisautóba se szeret lenni. A labdàt dobálja, rúgja és a meséskönyvet is hozza, hogy olvassam, de mást nem nagyon. Hiába mutogatom neki, hogy hogyan kell játszani a játékokkal, egyszerűen nem akarja.

máj. 27. 17:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
És mi volt a gond ha szabad tudni?
máj. 27. 18:54
 12/18 anonim ***** válasza:
Már hogyne lenne eszköz, játék használat rendeltetés szeruen. Az mas, hogy majd a fantaziajara bízva mit és hogyan játszik el. De pl ha a traktort dobálja, a labdát meg tologatta azért akkor érezzük hogy valami nem oké. Az se, hogy az anyjával lapatoltat..
máj. 27. 19:09
 13/18 anonim ***** válasza:
10%

Húha. Van baj a fejekben. :)

Az autizmusnak éppen ez az egyik legszembetűnőbb jele, ha nem rendeltetésszerűen játszik a játékokkal. Pl.: az autót nem gurítja, hanem csak a kerekét pörgeti. Vagy a formabedobós játéknál a formákat nem illeszti a helyére, hanem egymás után felsorakoztatja. Ez nem azt jelenti, hogy kreatív! Hanem, hogy nem érti a jàték lényegét és hiába mutatja meg a szülő, hogy kell játszani a játékkal, a gyerek nem képes leutánozni azt.

Illetve, amit ír a kérdező, hogy vele csináltatja meg a gyerek a dolgokat, tehát odahúzza a kezét, hogy ő lapátolja a homokot, stb az is autisztikus jel.

Szóval nem kérdezett hülyeséget! Nekem is 15 hósan lettek szembetűnőek ezek a dolgok. 20 hónaposan màr autizmus diagnózisa volt a kisfiamnak.

Szerintem jó dolog, ha észreveszed, hogy valami nem okés a gyerek fejlődésében és utána jársz! Az pedig, hogy itt a hozzá nem értők mindenre azt mondják, hogy normális, ezzel elnyomva a szülőben a felismerést, nagyon káros!

Inkább járj utána és derüljön ki, hogy minden rendben, mint fordítva!

máj. 27. 21:40
 14/18 A kérdező kommentje:
Őszintén én nem hinném, hogy autista lenne. Pl a formabedobókkal próbálkozik, illetve van egy olyan játékja amire a karikákat kell egymás után feltenni (piramis szerűség, nem tudom mi a pontos neve), azt is szépen megcsinálja. Szemkontaktust felveszi, mosolyog, utánoz, mutogat, másokkal is kapcsolatot teremt. Mondja, hogy anya. Egy autista kislányt ismerek, rá ezek abszolút nem voltak jellemzőek, de nyilván, te, mint érintett, jobban tudod a tüneteket, mint én, nem téged akarlak megcáfolni ezzel.
máj. 27. 21:56
 15/18 anonim ***** válasza:

10-es vagyok, nalunk hipotonia es idegrendszeri eretlenseg a gond, nem kezdett el idoben jarni, igazabol emiatt fordultunk orvoshoz.

De szerencsere a tsmt torna csodat tett, szoval semmi komoly egyelore. Csak sokszor olyan bizonytalan az ember is, hogy most mi a jo mi a nem jo, oszinten nekem meg se fordult a fejemben, amig szakember nem mondta, hogy a jatekkal is gond lehet.

De en azt mondom, ha barmiben bizonytalan vagy kerdezo, elso korben kerdezd a gyerekorvost. Aztan majd elvalik. Most en meg ennyibol nalatok nem aggodnek, kicsi meg.

máj. 27. 22:06
 16/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk a kupakot is próbálja rácsavarni az üvegre, az üdítős flakonból próbálja beleönteni a szörpöt a pohàrba, a töltőt próbálja beledugni a telefonomba, szóval azèrt sok mindenről tudja mi mire való, amit tőlünk látott. Sok utasítást megért, megmutatja a testrészeit vagy, hogy pl hol a lámpa és még egy 10 tàrgyat legalább.
máj. 27. 22:07
 17/18 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van amúgy, hogy legjobb a gyerekorvoshoz fordulni és inkább menjünk egy felesleges kört. Vagy ha gond van, akkor jobb ha kiderül minél hamarabb!
máj. 27. 22:08
 18/18 A kérdező kommentje:
Ja és pl van egy labdacsúzdánk, azzal is tud játszani, szépen leengedi a labdát a tetejéről. Az autóknak se különösképp pörgeti a kerekét, nyilván megnèzi azt is, de ugyanúgy megnèz rajta minden mást is, megnyomja a gombot, hogy zenéljen ha pl zenélős kisautó. Rajztáblàra is firkál például. Inkább csak ez a tologatás nem megy meg hogy velem akarja csináltatni a dolgokat.
máj. 27. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!