07.31-én lejárt fehércsokoládé ehető még?
Figyelt kérdés
Főzőcsokiról van szó, még karácsonykor vettük, én buta meg nem gondoltam rá, hogy a fehércsokinak rövidebb a szavideje, mint a többinek.
Végig hűtőben volt tartva. Ránézésre semmi baja (bár persze a fehércsokin nem is látszana meg úgy a kicsapódás, mint a kakaósabb társain).
Sütibe vajon még jó lehet? Sajnálnám kidobni, mert elég nagy adag, de kockáztatni meg nem akarom, hogy tönkreteszi a tortámat. :D
aug. 23. 12:02
1/9 anonim válasza:
Ha színre, illatra, állagra jó, szerintem felhasználhatod. Esetleg kóstolj meg belőle egy kis darabot, érződik az ízén is, ha már rossz
2/9 anonim válasza:
Valószínűleg jó, avasodni szoktak ezek, de az hűtőben lassabb és nem arra van számolva a lejárati idő.
3/9 Justinianus válasza:
Húsz nap alatt majd megromlik a több, mint fél éves szavatossági idejű termék, hogyne.
Még idén karácsonykor is felhasználhatod.
4/9 anonim válasza:
Még csak 3 hete járt le, még bőven jó.
5/9 jpeacefuler válasza:
Biztos vagyok benne, hogy semmi baja, főleg, hogy hűtőben volt tárolva.
6/9 anonim válasza:
Semmi baja nem lehet még jópár hónapig.
8/9 anonim válasza:
mivel semmi koze a csokihoz igy nem romlik meg
9/9 anonim válasza:
Simán, semmi baja. Ezek csak azért vannak rajta, hogy addig garantálják a minőséget, de nyilván úgy van meghatározva, hogy biztosra mennek vele. Nem romlik meg másnap, meg hetekkel később sem. Ez nem olyan,mint a hús vagy hal, aminek nyilván komolyabban kell venni a lejárati idejét. (Bár még ott se szentírás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!