A BIO-CITROM címkével ellátott citrom héját minden esetben lehet használni emberi fogyasztásra?
Igen. Batran eheted.
Ha nem lenne ehető azt kötelezö lenne a címkén feltüntetni
Igen lehet.
A normál citrom héját is lehet de csak alapos mosás után.
3
Normál citrom esetén; mivel vagy hogyan lehet kimosni a héjba beleivódott vegyszert?Mert az nem jön le róla egy kis öblítés után..
"! Ugyanígy azt is közölni kell a vásárlóval, ha a héj fogyasztásra alkalmatlan, mivel a növényvédő-szer a héj illóolajához kötődik és a viaszbevonás miatt később már nem lesz lemosható. Ha a felületkezelésre vonatkozó jelölés nem egyértelmű, javasolt körültekintően eljárni, és a héjat fogyasztásra alkalmatlannak tekinteni."
Köszönöm a válaszokat, főleg 1# után megnyugodtam. Csak azért voltak kételyeim, mert rá szokták írni, ha ehető a héj.
A Nébih szerint "Gombaölő-szerrel biztosan nem kezelt a bio-citrom/narancs stb."
Tehát ami "bio" az veszélytelen.
Én egyébként minden citromot, narancsot víz alatt le szoktam súrolni egy erre szolgáló körömkefével, ha bio, ha nem.
7
Oké..De ha egyszer erre direkt rá van írva,hogy héj kezelt,akkor már tudod,hogy nem ajánlott megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!