Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A BIO-CITROM címkével ellátott...

A BIO-CITROM címkével ellátott citrom héját minden esetben lehet használni emberi fogyasztásra?

Figyelt kérdés
Ez nincs rajta külön jelölve, de az se, hogy vegyszerrel kezelt. Spanyol termék egyébként.

#vegyszer #ehető #bio-citrom
júl. 7. 10:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Batran eheted.

Ha nem lenne ehető azt kötelezö lenne a címkén feltüntetni

júl. 7. 11:19
 2/7 anonim ***** válasza:
13%

Igen lehet.

A normál citrom héját is lehet de csak alapos mosás után.

júl. 7. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

3

Normál citrom esetén; mivel vagy hogyan lehet kimosni a héjba beleivódott vegyszert?Mert az nem jön le róla egy kis öblítés után..

"! Ugyanígy azt is közölni kell a vásárlóval, ha a héj fogyasztásra alkalmatlan, mivel a növényvédő-szer a héj illóolajához kötődik és a viaszbevonás miatt később már nem lesz lemosható. Ha a felületkezelésre vonatkozó jelölés nem egyértelmű, javasolt körültekintően eljárni, és a héjat fogyasztásra alkalmatlannak tekinteni."

[link]

júl. 7. 12:39
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
A legtöbb helyen a bio nem bio, csak ráteszik a cimkét 🤣😉
júl. 7. 13:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, főleg 1# után megnyugodtam. Csak azért voltak kételyeim, mert rá szokták írni, ha ehető a héj.

A Nébih szerint "Gombaölő-szerrel biztosan nem kezelt a bio-citrom/narancs stb."

Tehát ami "bio" az veszélytelen.

Én egyébként minden citromot, narancsot víz alatt le szoktam súrolni egy erre szolgáló körömkefével, ha bio, ha nem.

júl. 7. 13:42
 6/7 anonim ***** válasza:
26%
Én ha úgy van felhasználom a bio és nem bio citrom / narancs héját is süteménybe vagy valamibe. Eddig sem foglalkoztam vele eztán sem fogok ezen görcsölni. A háztól vásárolt gyümölcsök / zöldségek esetében sem tudod hogy pista bácsi mivel és mivel nem permetezik mégis vakon megeszik mert hogy házi biztos egészséges.
júl. 7. 15:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

7

Oké..De ha egyszer erre direkt rá van írva,hogy héj kezelt,akkor már tudod,hogy nem ajánlott megenni.

júl. 7. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!