Penészes a vöröshagyma? Ehető még egyáltalán?
Ha az egész rossz, puha és büdös, akkor egyértelműen kuka. Ha viszont csak pár réteg színeződött el, foltos, vagy csak a belseje rossz, azt ki kell vágni/szedni és nyugodtan fogyasztható a többi része. A hagyma kemény zöldség, nem terjed tovább pikk-pakk a penész rajta, mint a puhább, levesebb zöldségeken, gyümölcsökön.
A sötét foltok nem feltétlenül jelzik azt, hogy a hagyma fogyasztásra alkalmatlan.
A növényeknek, közöttük a hagymának is lehetnek gombák okozta megbetegedései.
A fekete foltok is gombás ferőzések, de a hagyma még attól fogyasztható, ha a beteg levelek alatt sérülésmentes a hagyma, és nincs penész szaga.
A penésznek ugyanis van egy jellegzetes szaga, a fekete foltosságot okozó gombának nincs.
Az egyértekmű, hogy a nem természetes hagyma szagú hagyma nem fogyasztható, de minden esztétikai hiba miatt pazarlás kidobni.
Egy rövid írás a hagyma foltosságról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!