Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért teszik hideg vízbe...

Miért teszik hideg vízbe állni a leszeletelt vöröshagymát főzős videókban?

Figyelt kérdés
Külföldi videókban látom, hogy leszeletelik, majd hideg vízben állni hagyják több órát, majd úgy teszik a salátába, vagy önmagában hagymasalátának eszik.
2024. máj. 23. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Azért, hogy ne legyen annyira csípős.
2024. máj. 23. 10:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Gondolom lila hagymával is működik.:)
2024. máj. 23. 10:37
 3/11 anonim ***** válasza:
39%
Meg kell sózni és hagyni állni. Elmegy az erőssége. Ezt a vízben áztatást meg nem hallottam.
2024. máj. 23. 11:40
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Elveszíti az erejét a hagyma büdös ízét.

Ugyanakkor ropogós lesz ha hűtőbe rakják.

2024. máj. 23. 13:08
 5/11 A kérdező kommentje:
3. Igen, eddig én is így csináltam, de a videókban ezt a hideg vizes áztatást láttam.
2024. máj. 23. 13:20
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell áztatni sokáig. Az a fontos, hogy tényleg HIDEG legyen a víz. Pár perc elég. Folyóvíz alatt a legjobb.
2024. máj. 23. 13:28
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
Azon túl, amit feljebb írtak, szerintem azért is, hogy ne csípje a szemüket felvétel közben. Amúgy én salátához az ecetbe dobom bele és azzal együtt adom hozzá a többi hozzávalóhoz. Kicsit szottyos lesz viszont ezzel a módszerrel (mondjuk engem ez nem zavar).
2024. máj. 23. 18:33
 8/11 anonim ***** válasza:
77%
Aki lepontozott, az valaha próbálta már a sózást vagy csak úgy zsigerből nyomja a pirosat?
2024. máj. 23. 18:42
 9/11 anonim ***** válasza:
85%
8. Az egyik én voltam. A sótól eldobja a vizet...
2024. máj. 23. 20:40
 10/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem azt mondtam, hogy napok múlva kell elfogyasztani. De ezek szerint akkor még sosem sóztál hagymát evés előtt, nincs róla fogalmad. A vízben áztatáskor is kiázik a hagyma saját leve, csak ott pótolja magát vízzel. A történet ugyanaz, a különbség annyi, hogy vízben kiáztatva egy csomó értékes beltartalmat elveszít a hagyma, hiszen beleázik a vízbe. Így kell kinullázni az értékes vitaminokat a növényből. Bravo annak, aki kitalálta ezt. A sózott hagyma ugyanúgy ropogós marad, ha nem fél nappal később eszik meg. Elég ha fél órát áll sózás után.
2024. máj. 23. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!